MARMARİS’TEN YÜKSELEN SES “MİLYONLARIZ HAKLIYIZ!”

 MARMARİS’TEN YÜKSELEN SES “MİLYONLARIZ HAKLIYIZ!”

Marmaris Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığı desteğiyle bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, Marmaris Kadın Dayanışması adıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Yürüyüşü düzenlediler.

Geçmiş yıllara göre katılımın az olduğu yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı. Ketenci Otel Kavşağından Atatürk Meydanına kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca slogan atan grup, Kadına Uygulanan Şiddet, Çocuk İstismarı ve genel olarak Kadın haklarına dikkat çektiler.
     Atatürk Meydanında grup adına yapılan basın açıklamasında;”Kadınların hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğine dikkat çekilerek; Kadınlar; yoksulluğu, işsizliğe, güvencesizliğe, köleliğe, savaşlara, doğa ve yaşam alanlarının talanına karşı yükselen halk isyanlarında en önde yer alıyor. Yaşamına bedenine kimliğine sahip çıkıyor.
KADINLAR SUSMUYOR KORKMUYOR İTAAT ETMİYOR 
     Bize baskı, sömürü ve şiddet dışında bir şey vaad etmeyen ataerkil kapitalist sisteme karşı, tarihimizden aldığımız mücadelemizi sürdürüyoruz. Adil eşit ve özgür bir yaşamın biz kadınların mücadelesi ile kurulabileceğinin farkında olarak, dünden bugüne her biri yaşamsal değerde olan haklı taleplerimizle, bugün yine 8 Mart alanlarındayız.
     Halkları düşmanlaştıran; kutuplaştırıcı ayırımcı politikaların ve savaşın gölgesinde yaşamlarımızın yok edilmesine, savaştan yoksulluktan kaçan mülteci kadınların uğradığı katmerli sömürüye ve şiddete, bizi her gün daha da yoksullaştıran, ekonomik krizdeki sorumluluklarını militarist söylemlerle örtbas etmek isteyenlere ve kendi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösterenlere karşı barış içinde yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz.
      Açıklamada kadınların talepleri olarak ta İşyeri şiddeti ve ayırımcılık ve mobbinge dikkat çekilerek; “Kamu kurumlarının bütçeleri toplumsal cinsiyet eşitliği persfektifiyle hazırlanmalı, OHAL Komisyonu lağvedilmeli, KHK’larla haksız hukuksuz işten çıkarılan tüm emekçiler, görevlerine iade edilmeli, Kadınlar için daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayırımcılık anlamına gelen savaş politikaları son bulmalı. Kamusal alanın tümüne yayılan dinselleştirme politikalarından vazgeçilmeli.
    Çözüm sorunları yaratan ve artıranlarda değil, örgütlü kadın mücadelesinde! Bizler milyonlarız, haklı olanız.” denildi.
KADINLARA ÖZEL “İYİ ÇİÇEKLERİ” DAĞITILDI
                İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı da miting alanına kurduğu standda kadınlara Karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine destek verdi.

0-247.jpg

AjansCANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.