Masal Evleri Hatay'a taşındı

Masal Evleri Hatay'a taşındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından "Umut Hareketi" kapsamında bölgeye gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Soyer çocukların yüzlerinin birazcık gülebilmesi için de masal evlerinin çadır kente taşındığını aktardı.

Depremin ilk 12 gününde yıkım yaşayan illere 162 TIR, 124 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 5 otobüs kargo ile insani yardım malzemesinin ulaştırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, dün de 3 TIR, 1 kamyonet ve 1 otobüs kargonun Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Diyarbakır'a yola çıktığı bilgisini aktardı.

11.jpg

İzmirlilerin ve belediyenin olanaklarıyla 515 bin 751 battaniye, bin 324 çadır, 46 konteyner, tuvalet ve duş, 232 portatif tuvalet, 67 jeneratör, 10 bin 143 soba ve ısıtıcı, 7 bin 700 yorgan, 855 bin 263 parça giyim malzemesi, 20 bin 340 hijyen paketi, 16 bin 91 paket hijyenik ped, 26 bin 443 gıda paketi, 33 bin 798 bebek bezi ve maması, 677 bin litre içme suyu,182 ton yakacak, 5.5 ton meyve, 35 bin 519 litre süt ve tonlarca insani yardım malzemesi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını da belirten Başkan Soyer, açıklamalarına şöyle devam etti: "Değerli İzmirliler, bölgede ihtiyaç devam ediyor. Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ve APİKAM'daki yardım merkezlerine getireceğiniz her yardım tasnif edilerek depolanıyor ve gerçekten ihtiyaç olan noktalara sevk ediliyor. Kuru gıda, yeni iç çamaşırı, çocuk bezi, hijyenik ped başta olmak üzere her türlü insani yardım malzemelerini buralara getirebilir veya http://umuthareketi.izmir.bel.tr sitesinden yurt içi ve yurtdışından kolaylıkla yardım yapabilirsiniz."

21.jpg

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUKLARI UNUTMADI

Deprem sonrası büyük yıkım yaşayan Hatay'da bulunan çocukların yaşadıkları travmanın daha çabuk atlatılabilmesi için de harekete geçilirken konuyla ilgili paylaşımda bulunan Başkan Soyer, "Çocuklarımızın travma sürecini atlatabilmesi, yüzlerinin birazcık gülebilmesi için Masal Evlerimizi Hatay'daki çadır kentimize taşıdık." açıklamasında bulundu.

31.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.