Masal gecesi geliriyle masal kitapları çocuklara ulaştı

Masal gecesi geliriyle masal kitapları çocuklara ulaştı

10 yıldır İzmir tarihini radyo ve televizyon programlarında yer veren İletişim Uzmanı Semra İğtaç ilk kez İzmir Masalları gecesi düzenledi. 

Gecenin geliri ile alınan masal kitaplarını kentin çeperlerinde yaşayan çocuklara hediye etti. Tarihi araştırmalara dayanan masallardan yola çıkılarak İzmir tarihi farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu projenin ilkinde  Konak ilçesinde yaşayan Yıldırım Kemalbey İlöğretim İlkokulu birinci sınıf ve  ana sınıfı öğrencilerine hayaller kurdurdu, müzik eşliğinde masal anlattı. 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip Sansula çalmayı öğretti.

ddaddf0c-0b79-4563-9e92-50a0bbdbd8e1.jpg

İzmir Masalları Proje Koordinatörü Semra İğtaç “Çocuklar için İzmir Masalları” İzmir’in geçmişini ve kültürünü anlatan masallar ile çocukların soyut düşünmelerini, neden-sonuç ilişkisi kurarak problem çözmelerini sağlayan, hayallerini ve yaratıcılıklarını geliştiren bir çalışmadır. Bugün çocukları eğlendirirken eğiten, onları hayata hazırlayan, doğruya ve güzele yönelten, geçmiş zamanı hatırlatan, onlara iyi bireyler olmalarını öğütleyen masallar dünyasına harika bir yolculuk yaptık” dedi.

5e3308fc-d41f-4732-a30d-8abb000169eb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.