Mavi Çocuk Tiyatrosu, çocuklara tiyatro sevgisini aşılıyor!

Mavi Çocuk Tiyatrosu, çocuklara tiyatro sevgisini aşılıyor!

Savaş Tercan yönetimindeki Mavi Çocuk Tiyatrosu, yarının büyüklerine tiyatro sevgisini aşılamak için yılda 200'ü aşkın gösteri sergiliyor. 

Tiyatroyu çok sevdiğini ve 13 yıldır bu sanatın içinde olduğunu belirten Tercan, oyunculuğun yanı sıra; fuaye, kostüm, dekor, ışık gibi teknik alanlarda da çalıştığını ve 4 yıl önce kendi tiyatrosunu yaşama geçirdiğini söyledi.

Ajans Fox Grup Seda Bilgehan menajerliğinde çocuk oyunlarının yanı sıra tek kişilik bir gösteri de hazırladığını anlatan Tercan, illüzyon, yarışma, sohbet ve bilmecelerden oluşan Savaş Tercan Comic Show adlı gösterisinde İzmirli çocuklarla buluşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Bugüne dek 12 çocuk oyunu kaleme aldığını kaydeden Tercan, “Çocukları ve tiyatroyu çok seviyorum. Onların kişisel gelişimine katkıda bulunmak için psikolojik değerlendirme raporuna sahip oyunlarımı sergiliyorum. Eserlerim arasında Yaramaz kedi, Orman Kurbağası Pipa, Kar Faresi Tiks ve Tilki Kino gibi oyunlar yer alıyor. Oyuncu ekibim ve ben her yıl binlerce çocukla bir araya geliyoruz” dedi. 

Çocuk tiyatrosunun sanılanın aksine zor bir sanat dalı olduğunu hatırlatan Tercan, sosyal sorumluluk bilinciyle farklı oyunlar da sergilediklerini dile getirdi.  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar, belediyeler, anaokulları ve kolejlerin yanı sıra; sosyal sorumluluk projelerinin içinde de yer aldıklarını dile getiren Savaş Tercan, sözlerine şöyle devam etti: “Tepecik Hastanesi Onkoloji bölümü, down sendromlu çocuklar, Kızılay ile mülteci çocuklar işbirliğiyle ve Emniyet Müdürlüğü için çeşitli oyunlar sergiledik. Şimdi de cezaevlerindeki tutuklu kadınların çocukları için bir oyun sergilemek için görüşmelerimiz devam ediyor. Yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da davet alıyoruz. Ekim ayı içinde Berlin'de Mavi Çocuk Tiyatrosu olarak bir oyun sahneleyeceğiz. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.ajansfoxgrup.com adresini ziyaret edebilir ve 0553 293 11 78 numaralı telefonu arayabilir” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.