Meclis üyesine yıkım kararı!

Meclis üyesine yıkım kararı!

Meclis üyesi yaptı, başkanı yıktı!

Karaburun Belediyesi, geçtiğimiz hafta aldığı karar siyasete bomba düştü. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Erdoğan başkanlığındaki komisyon, kaçak yapı yaptığını tespit ettiği Karaburun Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Çoker’e ait yerde, hem mühürleme, hem de yıkım kararı verdi.

Karaburun Belediyesi’ne geçtiğimiz 31 Mart seçimlerden CHP’den aday olarak giren ve rakiplerine büyük fark atarak belediye başkanlığının kazanan Avukat İlkay Erdoğan, Karaburun’da geçtiğimiz hafta alınan kararla siyasetin gündemine oturdu.

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, encümen başkanı olarak yaptığı toplantıda, seçimlerin olduğu zamanda yapılan kaçak yapılarla ilgili ilçede imar mücadelesi başlattı. Başkan Erdoğan, seçimi fırsat bilerek yapılan ve imara aykırı olan yapılardan birisinin başkanlığını yaptığı Karaburun Belediyesi Meclisinin MHP’den meclis üyesi Mehmet Çoker’e ait olduğunu belirledi.

7878.jpg

Kaçak yerde encümen komisyonu olarak yerinde inceleme yapan Başkan Erdoğan, başkanlığını yaptığı meclisin üyesine ait kaçak yapıyla ilgili ilk işlem olarak mühürleme yaptırdı. Kararda, belediye meclis üyesi Çoker’in belediyeye başvurmadan, izin almadan maliki olduğu yerde ruhsatlı binaya ek olarak kaçak yapı yaptırdığını ve bunun imar kanuna göre kaçak yapıya girdiği belirtildi. Kaçak yapıyla ilgili olarak meclis üyesi Mehmet Çoker’e, İmar Kanunu’na göre bin 162 TL para cezası kesildi.

Tutanak tutma, mühürleme ve ceza kesmeden sonra meclis üyesi Mehmet Çoker’e, imara aykırı yerle ilgili işlem yapması, ruhsat alması veya ruhsata aykırı yerlerin yıkılması için 30 gün süre verildi. Ancak bu süre sonunda, kaçak yapıyla ilgili hiçbir işlem yapılması üzerine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Erdoğan, başkanlığını yaptığı ve yıkım kararına alan encümende bir karar daha alarak, kaçak yapının yıkılmasına, yıkım masraflarının yerin sahibi meclis üyesi Mehmet Çoker’den alınmasına karar verdi.

Karaburun’da kanuna aykırı hiçbir yapılaşmaya ve çalışmaya izin vermeyeceğini her defasında belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Erdoğan’ın, siyasetin gündemine bomba gibi düşen kararından sonra meclis üyesi Mehmet Çoker’e ait kaçak yerlerin yıkılıp, yıkılmayacağı, ne zaman yıkılacağı konuşulmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.