Meclis'te Protestoda Kullanılan Ürünler Yasaklandı

Meclis'te Protestoda Kullanılan Ürünler Yasaklandı

Bir çok ilginç protestoya sahne olmuş olan mecliste protestoda kullanılan ürünlerin meclis binasına sokulması yasaklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, mecliste bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya gelerek iç tüzük ve genel kuruldaki çalışmaların ilerleyişi hakkında konuştu. Görüşmede Meclis'te olan partilerin uzlaştığı konular da ele alındı.

Mecliste bulunan partilerin başkanvekilleriyle bir araya gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman iç tüzük hakkında konuştu. Partiler adına, AKP Grupbaşkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay katıldı. Görüşmede dört partinin ortaklaştığı konular ele alınırken aynı zamanda TBMM Genel Kurul'un işlerliği ve iç tüzük hakkında konuşulurken, meclis partilerinin üzerinde uzlaştığı konular; genel kurulun toplanmasından yarım saat önce toplanan danışma kurulunun iki saat önce toplanması, söz verilen günlük milletvekili sayısının 10 ve 15 kişi arasında sınırlı bırakılması, gündem dışı gerçekleşen kürsü konuşmalarının AK Parti ve CHP'den 3'er, HDP'den 2 ve MHP'den 1 kişi tarafından yapılması.

 

Meclis'e protesto yapılması amaçlı sokulan ürünler yasaklandı

Mecliste bulunan dört partinin anlaştığı bir diğer konu ise Genel Kurul'un şimdiye kadar sahne olduğu boş gaz bombası, deniz fenerine gönderme amaçlı el feneri, el lambası ve zeytin tenekesi gibi protesto amaçlı kullanılan ürünlerin meclise sokulmaması oldu. Bu kararın alınmasının ardından mecliste artık bu tarz sahneler yaşanmayacak. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç özellikle bu tarz protestoları çok fazla gerçekleştiriyordu.

medyaege-meclis

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da doğuda yerleşim bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek için meclise bazuka parçasıyla çıkmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.