“Medeni kanunda adalet ve iyileştirme şart”

“Medeni kanunda adalet ve iyileştirme şart”

Medya Ege TV'de canlı olarak yayınlanan 'Hakkımız Hukukumuz' programına katılan İzmir Barosu Avukatlarından Ayşe Esra Ünlü Polat konuk oldu.

Medya Ege TV'da canlı olarak yayınlanan Gazeteci Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Hakkımız Hukukumuz' programına İzmir Barosu Avukatlarından Ayşe Esra Ünlü Polat konuk oldu.

Medeni Kanunu'nun ve morbeyin olaylarının ele alındığı programda konuşan Avukat Polat, Medeni Kanun'da adaletsizliğin giderilmesini, bazı kanun maddelerinin iyileştirilmesinin, özellikle çocukların korunması amaçlı yeni düzenlemelerin yapılmasını önemine değindi.

img_1651.jpg

Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat, "Kadınlarımız malesef boşanma davalarında, uzun süreli nafaka almakla, toplumda karşı cinslerinin de mağdur ediyor. Bu mağduriyetin önüne geçilmesi gerekiyor. Düzenlemelerde bu yönte işaretler veriyor. Kadınlar, en azından yaşadığı evlilik süresine bağlı olarak verilmeli. Bir evlilikte kadın kendisine ömür boyu nafaka alacağı düşüncesine ve hakkına sahip olmamalı. Netice de boşanmadan sonra insanlar erkek de olsa, kadın da olsa yeni bir hayata başlamak zorunda ve yeni hayatında mutlu olabilmek zorunda. Kadınlarımız nafakaya bağlı olarak, hem yasal aile düzeni dışında hayat yaşamaya geçmiş oluyorlar, hem de ayakları üzerinde durmak için herhangi bir şekilde girişimde bulunmamayı tercih ediyorlar. Nasılsa para garanti geliyor, erkek nafakayı ödemezse bir takım cezai yaptırımlar var diye korkudan bunu ödemek zorunda diye bir negatif yanılgı var

Boşanma davasında özellikle çocukların icra marifetiyle anne ya da babasıyla görüşmesinin sağlanmasının çok ama çok çocuk mağdurlar yarattığına dikkat çeken Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat, "Annesi ve babası ayrılmış çocukların, anne veya babasıyla olan ilişkilerini kurmak için, özel yerler yapılmalı. İcra memurları, polis, icra daireleri bu konudan uzak durmalı. Çocuk sevdiği anne ve babasının ayrılmasının neden ve sonuçlarını kavrayamayacak durumda iken, onu bu ayrılmanın mağduru yapmamak lazım. Park ve bahçe gibi yerler yapılabilir. Bunu benzer oyun alanlarında çocukların ayrı kaldığı annesi veya babasıyla olan ilişkileri de böylece daha sosyal, daha keyifli halde gerçekleştirilebilir" dedi.

Yüzyılın terör ve ihanet şebekesi FETÖ'nun “Mor Beyin” mağduriyetine de değinen Avukat Polat, kendi ailesinden de bazı insanların bu mağduriyeti yaşadığını, kendisini de bu mağduriyetin dolaylı olarak acısını yaşadığını söyleyerek, "FETÖ örgütü, kendini saklamak, toplumu germek ve karıştırmak için malesef insanların bilimsel ve keyfi ihtiyaçlarını karşılığı bir takım programları kendi terör ağına alet ederek, binlerce insanı da o dönemde mağdur etti. Sonunda adalet gerçeği görüp, onların bu oyunun bozdu ve binlerce mağdur insanın önce tahliyesine, sonra beraatine karar verdi. Ama mağduriyetler tabi ki, bu insanların ve aileleri için büyük bir yıkımda oluşturdu. FETÖ'nun kirli oyunununu, yine hukukun içinde çözüm üretildi. Bu da onların ülkemizi karıştırma yolundaki hedeflerine karşı atılmış en büyük adım oldu" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.