Mehmet İşler, 'Sanal turizm fuarı turizmciyi memnun etti'

Mehmet İşler, 'Sanal turizm fuarı turizmciyi memnun etti'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir'in turizm sektörünün ülkemizdeki ilk sanal fuarına ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını belirtti

14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, 25-27 Şubat 2021 tarihleri arasında internet üzerinden, ttidigital.izfas.com.tr alan adlı web sitesinde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın gözetiminde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri AŞ (İZFAŞ) ortaklığıyla düzenlenen fuar Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve İzmir Vakfı tarafından desteklendi.

Yeni dönemin turizm rotasının çizildiği Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, turizm acentaları, tur operatörleri, hava taşımacıları, konaklama tesisleri, teknoloji - yazılım işletmeleri, belediyeler, il kültür ve turizm müdürlükleri, sektöre ilgili sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon, tanıtım ofisleri ve medya kuruluşlarını sanal ortamda bir araya getirdi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) çatı katılımı, bölgedeki konaklama tesislerini Türkiye'de turizm sektörünün ilk sanal fuarında buluşturdu. 

01-mehmet-isler.jpg

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Yeni Dönemin Dijital Rotası” sloganıyla düzenlenen Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı'nın sektör adına verimli geçtiğini söyledi. Pandemi süresince turizmin geleceğinin konuşulduğu fuarda düzenlenen online etkinliklerde sektör profesyonelleriyle seyahat uzmanlarının deneyimlerini, görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduklarını anlatan İşler, "İzmir Ticaret Odası'nca (İzTO) desteklenen sanal fuara daha geniş katılım olmasını arzu ederdik" dedi.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde İzmir'in turizm sektörünün ülkemizdeki ilk sanal fuarına ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Mehmet İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"Pandemi sürecinde bir yere gidemiyor, gelemiyoruz, ama bu platformlarda buluşmak zorundayız. 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı çok önemli bir şey yaptı. Turizm sektörünün tüm paydaşlarını sanal ortamda bir araya getirdi, tüm oyuncuları kucakladı. Bu fuar turizm sektörü için bir milattır. Sektöre olumlu etkisi zaman içinde hissedilecektir. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) yapamadığını Travel Turkey yapacaktır."

Travel Turkey'in iç piyasayı etkileyen borsa niteliğine sahip olduğunu vurgulayan Mehmet İşler, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu olmak üzere, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, önümüzdeki süreçte bu tür etkinliklere daha geniş katılım beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.