Mehmet Şahin Fırat:  “Yönetimi; hatırla değil, akılla oluşturacağız”

Mehmet Şahin Fırat: “Yönetimi; hatırla değil, akılla oluşturacağız”

CHP Narlıdere İlçe Kongresi sayılı günler kala CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat, özel açıklamalarda bulundu. Fırat, “Yönetimi; hatırla değil, akılla oluşturacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), olağan kurultay takvimi kapsamında, gerçekleşecek ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 Aralık’ta gerçekleşecek Narlıdere ilçe kongresinde, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat ile Bahar Özgören, kıyasıya yarışacak.

“TEK TEK DELEGELERİMİ DOLAŞIYORUM”

Tekrar aday olduğunu ve seçim için tüm delegelerle fikir-alışverişinde yaptığını söyleyen Fırat,  “Aday olmadan önce; tüm delegelerimizi, meclis üyelerimizi, muhtarlarımıza ulaştım. Onlardaki enerjiyi yakalamaya çalıştım. Onu yakalayınca, adaylığımı açıkladım. Şimdi de tek tek delegelerimi dolaşıyorum. Onların önümüzdeki süreçle ilgili önerilerini alıyorum.  Geçmiş zamanda yapılan eksiklikler varsa, onların notunu alıyorum. Böyle bir çalışma süreci yaşıyorum. Şu an bir Bahar Özgören arkadaşımız geldi. Aday olacağını ve Cuma günü adaylığını açıklayacağını söyledi. Başka da bir aday yok”  ifadelerine yer verdi. 

“İL İÇİN, TEK ADAYLA GİDİLMESİNİ DOĞRU BULUYORUM”

İzmir’de geçen hafta kongre seçimleri başladığını ifade eden Fırat,  “Önümüzdeki iki haftada biteceğini düşünüyorum. İlçelerde uzlaşılıp, il için, tek adayla gidilmesini doğru buluyorum. 2019 süreciyle ilgili olmazsa olmazımız; Cumhurbaşkanlığı seçimi.  Yerel seçimler, kendi dinamikleri içinde yapılır, adayın performansına bakılır, partinin durumuna bakılır ve değerlendirilir. Milletvekilliği de aynı şekilde. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim her şeyimiz. O makam, kayyum atayarak, belediye başkanını görevden alabiliyor. O makam, milletvekillerin dokunulmazlığını kaldırıp, parlamentonun dışına itebiliyor. Onun için, o makam çok önemli. Biz, belediye başkanlığı için yerelde çalışacağız ve kazanacağız ama bir kayyum atanacak, görevinden alınacak. Nerede halkın iradesi? Değişen maddeler, rejim değiştirme maddeleri. Cumhurbaşkanlığı sisteminin, dünya üzerinde hiçbir benzeri yok.  Örnek göstereceğimiz yer yok yani. Ülkesini seven, Cumhuriyete sahip çıkan, Atatürk’ü baş tacı yapmış bütün vatanseverlerin, bu sisteme karşı çıkarak, sandığı gitmeleri gerekir” diye belirtti. 

“YÜZDEMİZİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Delegelerin seçmesi takdirinde yapacağı çalışmalardan bahseden Fırat, söyle dedi: “Biz, delegemizin iradesiyle, seçildiğimiz takdirinde, ikinci dönemimizi olacak. İkinci dönem için birikimimiz, daha fazla olacak. Zaten 15 yıldır partinin mutfağındayım. Geçtiğimiz dönem, ‘Güçlendirilmiş Mahalle Güçleri’ oluşturmuştuk. 15’er kişilik. Bunu daha da aktif hale geçirip, sokak örgütlenmesine geçeceğiz. Yönetimi; hatırla değil, akılla oluşturacağız.  Çalışma Komisyonumuzu arttırmayı hedefliyoruz. Yüzde 85 olan başarımızı, yine aynı anlayışla devam ederek, yüzdemizi arttırmayı hedefliyoruz” 

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.