Mehmet Türkbay: ''Ben Biat Etmem''

Mehmet Türkbay: ''Ben Biat Etmem''

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı 'nın Konuğu CHP Karabağlar İlçe Başkan Adayı Avukat Mehmet Türkbay oldu.

Türkbay, ilçe başakanlığı sürecini ve başkan olması durumunda Karabağlar'da neler değişeceğini anlattı.
Türkbay:''Benim kapım herkese açık, ilçe başkanı olmam durumunda da böyle olacak. Kim kapımı çalarsa ben o kapıyı açarım. Bugüne kadar partim bana ne görev verdiyse onu yaptım. Parti için çalışmak için illa bir koltuğa oturmak gerekmiyor.''dedi.

Birol Soylu'nun ''Karabağlar'daki süreci değerlendirir misiniz?''sorusuna cevap veren Türkbay: ''Tüm adaylara başarılar diliyorum. Biz CHP'liyiz. Şu anki ilçe başkanımız iki dönemdir başkanlık yapıyor. Ne kadar iyi çalışırsa ne kadar doğru çalışırsa çalışsın belli bir süreden sonra yıpranma başlıyor. Biz de bu yenilenmenin tazelenmenin gerçekleşmesi için bu yola çıktık.''diye konuştu.

Karabağlar'da başkan seçilmesi durumunda projelerini anlatan Türkbay: ''Geçmişte görev yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Biz daha iyisini yaparız düşüncesiyle yola çıktık. Komisyonları işler hale getireceğiz. Komisyonlarımız maalesef çalışmıyor. İlçede hak, hukuk, adaleti sağlamaya çalışacağım.Belediye meclis üyeliklerindeki atamalarda haksızlık yapıldığını düşünüyorum.  Kadınlarımız kapı kapı dolaşıyorlar. Çay kaşığıyla oy toplamaya çalışıyorlar. Yeri geliyor yüzlerine kapı kapanıyor, yeri geliyor evlerden kovuluyorlar ama bir yere aday olmak istediklerinde yok. Gençlerimizin önünü açacağız diyoruz sonra yok. Gençlerimizi, kadınlarımızı siyasetin dışında bırakmayacağız. Halkımızın güvenini kazanacağız. Halkımızın güvenini kazanırsak bize yerel yönetimlerde güvenirlerse genel şeçimlerde iktidarın kapısını açarız.'' şeklinde konuştu.

Birol Soylu'nun Belediyelerin desteklediği ve desteklemediği adayların varlığına dikkat çekmesi üzerine iddialar yanıt veren Türkbay: ''Benim belediyeyle hiçbir sorunum yok. Belediyeler bizim gözbebeğimiz. Belediyeler kadar olmasa da belediyelere yakın bir şekilde çalışmak zorundayız. Ben o ayrıştırmaya, o başkanla ayrı görüntü veriyormuş imajını yaratanlara izin vermeyeceğim. Benim ilçe başkanı olmam durumunda belediye başkanı daha rahat çalışma ortamı bulur. Ama ben biat etmem. CHP kültüründe biat yok. Kimsenin adamı olmam. Burada demek istediğim belediye başkanıyla kavga ederim değil . Herkes görevini yapacak. Belediye başkanı görevini yapacak biz de görevimizi yapacağız. Saygı, sevgi, yasal prosedür çerçevesinde işlerimizi yapacağız. '' dedi.

Belediye örgüt ilişkilerini değerlendiren Türkbay:'' Biz örgüt olarak beldiye başkanımızın yaptığı çalışmaları sokaklarda, kahvelerde anlatacağız. Benim öyle bir takıntım yok. Partide siyaset yapan arkadaşlarımız bizim yoldaşlarımızdır. Kol kola, yan yana olacağız. '' diye konuştu.

Türkbay'ın il kongre süreci değerlendirmesi şöyle: ''İlçe kongreleri bittikten sonra çıkan delegasyon yapısıyla şekillenecek bir düşünce. İlçe kongreleri bitmeden orada tek aday, ikinci aday doğru değil gibi geliyor. İyi bir yapılanma yapmak gerekiyor. İzmir'de iyi bir yapı, düzgün bir yapı olması gerekiyor. Bu ara dönemde partiyi yetkili, etkili kişilerle donatmak gerekir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.