MEME KANSERİNDE ONKOPLASTİK MEME CERRAHİSİ

MEME KANSERİNDE ONKOPLASTİK MEME CERRAHİSİ

Özel MEDİFEMA Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal, meme kanseri hakkında açıklamalar yaptı.

Günümüzde kemoterapi ve radyoterapinin çok gelişmiş olması sayesinde, cerrahlar artık yaptıkları ameliyatlarda sadece memeyi korukmakla kalmiyor ayni zamanda onun olabilecek en iyi estetik ve kozmetik görünüme kavuşmasını sağlıyorlar. Bunun için geliştirdiğimiz cerrahi teknikler ONKOPLASTİK MEME CERRAHİSİ adı altında toplanmaktadır.


Bilindigi gibi meme kanseri 4 evreye ayrılmaktadır:


EVRE 1 
EVRE 2: Erken evre meme kanseri olup öncelikle meme koruyucu cerrahi ve sentinel lenf bezi (bekçi düğüm) tekniği uygulanmak tadır. Bu teknikler sayesinde hem hastanın meme bütünlüğü korunmakta hemde altında ve kolda ödem şişlik, ağrı ve kolu kullanamama gibi yan etkiler ortadan kalkmaktadır. 

EVRE3
EVRE 4: İleri evre meme kanserleridir. Ya koltukaltına yayılım ya da uzak organlara (karaciğer, akciğer, kemik gibi) yayılım söz konusudur. Bu nedenle bu evredeki hastalara öncelikle kemoterapi başlanıp hem hastalığın yaygınlığı azaltılır ve önlenir hem de cerrahi için uygun hale getirilir. Sonrasında da ONKOPLASTİK MEME CERRAHİSİ ameliyatları yapılır. 


ONKOPLASTİK MEME CERRAHİSİ aşağıdaki teknikleri bünyesinde barındırır; 
 

MEME PEDİKÜLÜ İLE ONARIM: Bu teknikte memenin kanserli bölümü alındıktan sonra orada oluşan boşluk, memenin kendi dokusundan oluşturulan Flap (kaydırılan doku) ile doldurulur. Böylece kanserli çıkarılan bölgedeki çöküklük ve şekil bozukluğu ortadan kalkar. 
 

YAĞ ENJEKSİYONU: Memenin kanserli olarak çıkarılan bölümü yine kişinin kendi vücudundaki yağ bölgelerinden alınan yağ dokusunun enjeksiyonu ile doldurulmaktadir.
 

REDUKSİYON MAMOPLASTİ (MEME KÜÇÜLTME): Bu teknikte özellikle Makromasti dediğimiz iri meme dokularının kanserinde, kanserli bölüm çıkarıldıktan sonra meme küçültme ameliyatı ile hem kanserli bölüm, hem de karşı taraftaki iri meme dokusu birbirine eşitlenmiş ve orantılı estetik bir görünüm kazanılmış olur.

MEME PROTEZİ (SİLİKON) İLE ONARIM:


Memenin kanserli bölümü de dahil tüm iç dokusu çıkarılır her iki memede subkutan (meme cildini koruyan) mastektomi ile çıkarıldıktan sonra içine protez meme (silikon) yerleştirilir. Şayet kanserli doku meme başınıda içine almışsa bu hastalarda meme başı dahil meme dokusu çıkarılır ve protez konur. Meme başı ise vajinal bölgeden alınan doku ya da tatuaj ile tekrar oluşturulur.


Subkutan (meme cildini koruyan ) mastektomi ve meme protezi ameliyatı sadece kanserli hastalarda değil aynı zamanda ailesel olarak, birinci derecede yakın akrabalarında meme kanseri olan ya da BRCA1 VE BRCA2 genlerinde bozukluk olan kişiler, yüksek riskli hastalarda meme kanserinden koruyucu olarak da uygulanmaktadır.

 LATİSSİMUS DORSI FLEBİ: Bu ameliyatta meme kanseri için mastektomi (memesi alınmış) yapılmış hastaların sırt bölgesindeki Latissimus dorsi adelesi kullanılarak o bölgede yeni meme dokusu oluşturulmasıdır.

TRAM FLEB İLE ONARIM: Bu teknik karın bölgesindeki kaslar kullanılarak memenin alındığı bölgede yeni meme dokusu oluşturulmasıdır. Tüm bu onkoplastik cerrahi teknikler, meme  kanseri bir hastanın doğru olarak evrelendirilmesini takiben, onkoplastik meme cerrahisi eğitimini almış cerrah tarafından kolaylıkla uygulanabilmektedir.


MEDİFEMA hastanesi olarak meme kanserinde Onkoplastik Cerrahiyi öneriyor ve uyguluyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.