Menderes Belediyesi soruşturmasında ikinci operasyon: 9 şüpheli gözaltında
Menderes Belediyesinde rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarının örgütlü şekilde işlendiği iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ikinci operasyon düzenlendi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Menderes Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Ağustos 2026'da operasyon gerçekleştirildi.
Belediyede rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarının örgütlü şekilde işlendiği iddialarının araştırıldığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 11'i tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmanın devamında müşteki ve tanıkların ifadeleri ile şüphelilere ait Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri incelendi.
Yapılan incelemeler sonucunda Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220. maddesi kapsamında suç örgütüne yardım ettikleri, ayrıca rüşvet ve irtikap suçlarına karıştıkları değerlendirilen 9 şüpheli daha tespit edildi.
9 ŞÜPHELİNİN TAMAMI YAKALANDI
Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda 9 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheliler hakkındaki işlemler sürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.