Menderes Belediyesi zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu

Menderes Belediyesi zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu

Yerel Tohum Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili protokol imzalayan Menderes Belediyesi, bin adet zeytin fidanını toprakla buluşturdu.

MEDYA EGE - Menderes Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında Yerel Tohum Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasına ilişkin imzalanan protokol kapsamında, Çile Yerel Tohum Merkezi'nde bin adet zeytin fidanı, toprakla buluştu.

f-n4jpzwqaantgm.jpg

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, "Belediyemiz ve ÇEVKO işbirliğinde Çile Yerel Tohum Merkezimizde 1000 adet zeytin fidanı toprakla buluştu. Yeşil ve nefes alan Menderes'i çocuklarımıza armağan etmek için bugünden çevremize ve yeşil alanlarımıza sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-18-31.jpeg

YEREL TOHUM MERKEZİ

Çile Mahallesi’nde yer alan Menderes Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ile yerel ve atalık tohumların ilçenin bereketli topraklarıyla buluşması ve korunarak yaygınlaştırılması sağlanacak. Uygulama ile üreticiye destek olunurken vatandaşlar da sağlıklı ürünlere ekonomik şekilde ulaşabilecek.

f-n4jpwxqaayj9k.jpg

Protokol ile ayrıca ilçe genelinde tarımsal gelişim konularında etkinlikler düzenlenecek. Doğru tarım uygulamaları kapsamında da üreticilere yönelik eğitimlerden çalıştaylara, fide yetiştiriciliğinden sera kurulumuna kadar çeşitli projeler gerçekleştirilecek.

f-n4jpdxoaackou.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.