Menderes’te Mamamatik uygulaması hayata geçirildi

Menderes’te Mamamatik uygulaması hayata geçirildi

Menderes Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında sokak hayvanları için mamamatik uygulaması hayata geçirildi.

52 adet mamamatik ünitesi ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilerek vatandaşların uygulamadan yararlanması sağlandı.  1 lira ile çalışan mamamatik ünitesi, paranın atılmasıyla mama ve suyun hayvanlar için hazneye aktarılmasını sağlıyor. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ilk desteği verdiği uygulamadan elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının beslenmesi ve onlar için geliştirilecek projelerde kullanılacak.

102608.jpeg

Vatandaşları desteğe davet etti

Uygulamayla ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Can dostlarımız için çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz.  Geçen yıl “Sen de el ver, bir kap su ve mama koy insanlığın eli ol” kampanyası başlatmış, ilçede ki esnafa bin adet mama ve su kabı dağıtımı gerçekleştirmiştik. Şimdi de mamamatik uygulamasıyla can dostlarımızın yanındayız. Uygulama kapsamında 52 adet mamamatik ünitesini ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştiriyoruz. Uygulamadan elde edilecek tüm gelir yine sokak hayvanlarımız için kullanılacak. Tüm vatandaşlarımızı uygulamaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.