Menderes'teki Engelli Şenliği'ne Vali Toprak da Katıldı

Menderes'teki Engelli Şenliği'ne Vali Toprak da Katıldı

Menderes Belediyesi ve Menderes Kaymakamlığı'nın etkinliğine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Menderes Belediyesi’nin, Menderes Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği Engelsiz Şenlik renkli görüntülere sahne oldu. 50’si engelli 130 öğrencinin yer aldığı şenlik 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleşti.  Etkinlikte, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre ve ilçe protokolünün yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak da yer aldı.

42289216-48e1-4cba-8aa9-ec543ad23a68

TÜM GÜN ETKİNLİK

Şenlik kapsamında çocuklar için özel olarak düzenlenen alanda  oyunlar oynandı, yarışmalar düzenlendi, konser etkinliği gerçekleşti. Tüm gün süren etkinliğe Menderesli vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Etkinlikte, Engelliler Haftası ile alakalı düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın elinden aldı.

HERKESE MADALYA

Vali Mustafa Toprak, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu şenliğe katılan tüm çocuklara madalya da taktı. Bu özel günde aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün yaşarken, madalyalarını alan çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çekildiler.

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

Şenlik kapsamında düzenlenen oyunlarda çocuklarla birlikte oyun oynayan Vali Toprak, “ Farkındalık yaratmak adına yapılan bu tür etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Engelli kardeşlerimizin bir gün değil, her gün yanlarındayız. Onların ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak adına üzerimize düşen her türlü çalışmayı da gerçekleştiriyoruz. Bu şenliğin düzenlenmesinde destek olan herkese teşekkür ederim “ dedi.

ONLARI DÜŞÜNÜYORUZ

Menderes Kaymakamı Ahmef Ufuk Hasçakal da, “ Menderesimiz’de ilkini düzenlediğimiz şenliğimize katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Amacımız bu tür etkinliklerle engellilerimizin bizim zihinlerimizde olduğunu göstermek. 50’si engelli toplam 130 çocuğumuzla birlikte güzel bir gün yaşadık.  Bu tür etkinlikleri ilçemizde daha sık gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

EMPATİ VURGUSU

Şenliğin geleneksel hale geleceğini belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, “Amacımız engelli çocuklarla engelsiz çocukları bir araya getirerek bütün engelleri ortadan kaldırmak. Özellikle engelli ailelerin, kendi çocuklarını engelsiz çocuklarla aktif rol aldığını görmeleri onları çok daha mutlu ediyor. Belediye olarak yaptığımız projelerde de özellikle buna dikkat ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız tüm parklarımız da engelli ve engelsiz çocuklarımız birlikte oyun oynayabiliyor. Sadece belediye, hükümet olarak değil tüm toplumun bu anlayışla hareket etmesi, empati yapması gerektiğini düşünüyoruz. Empati yaparsak o zaman gereken önemi ve özeni herkes gösterir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.