Menekşe Vardar’ın hedefi Olimpiyat şampiyonluğu

Menekşe Vardar’ın hedefi Olimpiyat şampiyonluğu

Menekşe Vardar’ın Avrupa Şampiyonluğuna Uzanan bir Azim ve Başarı Öyküsü

Karşıyaka Sakize Lahur Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Menekşe Vardar 2013 yılında başladığı spor hayatını birçok madalya ile taçlandırdı. Son olarak Danimarka’da düzenlenen Avrupa Kata Müsabakalarından Avrupa Birinciliği madalyasını kazanarak ülkesine dönen Vardar hedefinin   Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Babası, demir profil fabrikasında çalışan annesi ev hanımı olan üç kız çoğunun en küçüğü Menekşe Vardar ailesinin kendisine spor hayatı konusunda her zaman destek olduğunu da belirterek,  aldığım ödüllerde en büyük katkıyı veren ailemdir. Her zaman bana destek oldular" dedi 

Vardar; “Ol altı yaşımdayım aileme, ülkeme Avrupa şampiyonluğu başarısını yaşattığım için gururluyum.  Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. 

2013 yılında henüz on yaşında jimnastikle tanışan Vardar, 2014 yılında karate sporu ile ilgilenmeye başladı.

2016 yılında Türkiye Karate Kumite Türkiye ikincisi olan Menekşe Vardar, 2017 yılında Kata Kulüpler Türkiye Şampiyonu ayrıca yine aynı yıl içerisinde  Karadeniz Ülkeleri Şampiyonu olmuştur.

2018 yılında okullar arası düzenlenen Türkiye Kata  yarışmalarından Türkiye 2.si olarak  madalya alan Vardar yine aynı yıl düzenlenen  Türkiye Kulüpler Şampiyonu Kumite müsabakalarından da ödül almıştır. 

İlk kez milli forma…

2018 yılında Türkiye Karate Kumite 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. Bu başarısıyla milli takım yetkililerin dikkatini çekerek Hırvatistan’da yapılan Balkan Gençler müsabakalarına milli takımda yer aldı. İlk kez bu vesileyle milli takım formasını giydi Menekşe Vardar. Yoğun bir çalışma temposu ile müsabakalara hazırlanarak Avrupa şampiyonluğu madalyasını almaya hak kazandı.

Yoğun antrenman çalışmalarının yanında akademik başarısını da ihmal etmeyen Vardar’ın öğretmenleri;  “Menekşe her gün saat 7 de yapılan antrenmanlardan geç saatlerde evine dönmesine rağmen derslerini hiç ihmal etmedi. Hem spor hem de akademik başarıyı yan yana götürüyor. Öğrencimiz ile gurur duyuyoruz” dediler.

 2003 doğumlu ve Karşıyaka Sakize Lahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Menekşe Vardar ‘ın annesi Ezmehan Vardar;  “Kızımın başarısını bilgisayarda canlı izledik. Çok mutlu olduk, çok sevindik. Gözyaşlarımızı tutamadık. Allah herkese nasip etsin. Kızım bize çok güzel duygular yaşattı.’’ sözleriyle yaşadığı gururu ve mutluluğu anlattı. 

En büyük hayali dünya şampiyonu olmak olan Menekşe Vardar, eğitimine de devam edip, ablası gibi üniversitede matematik bölümünde okumak istiyor. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, azimli bir çalışma ile şampiyonluk gururunu ülkemize yaşatan Emine Vardar’ı kutlayarak öğrencimizin başarısında emeği geçen öncelikle ailesi, öğretmenleri ve çalışmanın başarmak olduğunu bizlere bir kere daha ispatlayan öğrencimiz Emine’yi tebrik ederim. Öğrencilerimiz spordan, sanata, bilime kadar birçok alanda dünya çapında başarıya imza atıyorlar. Ülkemizin gururu olan gençlerimizi kutlarım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.