Menemen Meclisi’ne eski CHP’liler damga vurdu

Menemen Meclisi’ne eski CHP’liler damga vurdu

Menemen Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleşti.

Menemen Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumu’nda yapılan seçimlere CHP’den istifa edip bağımsız kalan 5 meclis üyesi damga vurdu.  Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal encümen üyeliğine seçildi. 2 isim katip üyeliğine seçildi. 2020 yılını kapsayan faaliyet raporu oylamasında Cumhur İttifakı üyeleri çekimser kalırken, 17 ret oyu çıktı. Rapora yönelik yetersizlik kararı için meclis tam sayısının dört üç çoğunluğu sağlanamadığı için başkanlık düşmemiş oldu. Mecliste 10 AK Partili, 2 MHP’li, 11 CHP’li, 3 İYİ Partili ve 5 bağımsız üye bulunuyor

Oturumda meclis birinci ve ikinci başkan vekilliği seçimleri gerçekleşti. CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın birinci başkan vekili adayı Mehmet Karabiniş oldu. İkinci başkan vekilliği için ise Erdal Kanmış’ın ismi verildi. Cumhur İttifakı ise birinci başkan vekilliği için Selahattin Yeşilkaya ismini öne sürdü. İkinci başkan vekilliği için ise Murat Ünsal’ın ismi verildi. Yapılan oylamada CHP’li Mehmet Karabiniş-Erdal Kanmış’a 15, AK Partili Selahattin Yeşilkaya ve Murat Ünsal’a 16 oy çıktı.  Göreve seçilen AK Partili Yeşilkaya ve Ünsal yerel seçimlere kadar görevi yürütecek.

menemen_meclisine_eski_chpliler_damga_vurdu_millet_ittifakina_sok_h82277_bbdc0.jpg

ENCÜMENE ESKİ CHP’Lİ İSİM

Mecliste 10 AK Partili, 2 MHP’li, 11 CHP’li, 3 İYİ Partili ve 5 bağımsız üye bulunuyor. Seçim 31 meclis üyesinin oy kullanımıyla gerçekleşti.

Katip üyelikler için de seçim yapıldı. CHP ve İYİ Parti bir isim önermedi. Bağımsız grup, asil üyelik için Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge’yi teklif etti. AK Parti ise yedek üyelik için Can Çobanyılmaz ve Ferhat Uysal’ı önerdi. 4 isim 18 oyla göreve gelirken 13 tane de boş oy atıldı.

Mecliste 3 kişiden oluşan encümen seçimi de gerçekleşti. CHP Grubu;  Mehmet Karabiniş, Çağlar Gülez, Özgül Metin, AK Parti ve MHP ise; Yetkin Yıldız ve Melih Damar’ı önerdi. Bağımsız üye Hasan Ünal da encümen seçiminde aday oldu. Bağımsız Üye Hasan Ünal 17, AK Partili Yetkin Yıldız ve Melih Damar 16 oy alarak encümene seçildi.

Mecliste ayrıca ihtisas komisyonları için de seçim yapıldı. İlk olarak komisyonların 5 kişiden oluşması kararlaştırıldı.

Komisyonlar şu şekilde oluştu:

Plan Bütçe Komisyonu: Çağlar Gülez, Ali Yılmaz (CHP), Selahattin Yeşilkaya, Murat Ünsal (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

İmar Komisyonu: Nursel Katipoğlu, Erdal Kanmış (CHP), Can Çobanyılmaz, Hanifi Can (AK Parti), Ali Yılmaz (CHP)

Hukuk Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Bahadır İnanlı (MHP), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız) Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu: Gürkan Develi, Düzgün Küçük (CHP), Ferhat Uysal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız) Çevre Ekoloji ve Sağlık Komisyonu: Gürkan Develi, İhsan Perçin (CHP), Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız) Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonu: Düzgün Küçük, Nursel Katipoğlu (CHP), Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Ali Aydın (Bağımsız) Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: İhsan Perçin, Düzgün Küçük (CHP), Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız) Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu: İhsan Perçin, Çağlar Gülez (CHP), Ferhat Uysal, Mehmet Sait Büdün (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız) Engelsiz Menemen Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), İhsan Perçin (CHP), Murat Ünsal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

 FAALİYET RAPORUNA RET  YEDİ AMA…!

Toplantıda ayrıca Menemen Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu oylandı. Oturumu yöneten Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan meclis üyelerinin arasındaki yerini aldı. Meclis Birinci Başkan Vekili Selahattin Yeşilkaya, “Bu faaliyet raporunun aslında burada muhatabı yok. Öylesine talihsiz bir rapor görüşülecek. Zaten bunları birlikte yaşayarak geldik” dedi. Daha sonra mecliste raporun okunmasına geçildi. AK Partili Yusuf Demircioğlu tam burada araya girdi ve  “Yeterlilik önergesi veriyorum. Bu faaliyet raporunun okunacak bir tarafı yok. Tüm Türkiye gördü zaten!” dedi.  Toplantıyı yöneten Yeşilkaya, “Uzun uzadıya raporu okumanın gereği yok. Okumadan içindekileri anladık” açıklamasında bulundu. Raporun oylamasına geçilmeden önce söz almak isteyen meclis üyesi olup olmadığını soran Yeşilkaya konuşma hakkı isteyenlerin taleplerini geri çevirmedi.   Meclis üyeleri arasında faaliyet raporu tartışması yaşandı. Kritik faaliyet raporu oylamasında ise Cumhur İttifakı meclis üyeleri çekimser kaldı. Rapora 17 ret oyu çıkarken,  rapora yönelik yetersizlik kararı için meclis tam sayısının dört üç çoğunluğu sağlanamadığı için başkanlık düşmemiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.