MENEMEN PLASTİK OSB’NİN ULAŞIM YOLU SORUNU SONLANDI

MENEMEN PLASTİK OSB’NİN ULAŞIM YOLU SORUNU SONLANDI

Menemen Plastik İhtisas OSB’de parsellerin tamamı satılırken, Bölgenin ulaşım yolları da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

OSB yönetimi ulaşım sorununu çözüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi sundu.

50 hektarı sanayi alanı olmak üzere 86 hektar üzerine kurulu olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (MPİOSB) parsellerin tamamı sanayicilere tahsis edilirken Bölgenin öncelikli ihtiyaçlarından olan ulaşım yollarının yenilenme çalışmaları da gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut yollar genişletilerek asfaltlandı.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 

Bölgedeki üretim geçen firmaların servis araçları, Bölgede inşaatı devam eden firmalara gelen beton mikseri, hafriyat kamyonları gibi ağır tonajlı araçlarla birlikte Bölge çevresinde başlayan konut yapılaşmasından dolayı araç trafiğinin çok arttığını ve eskiden hem çok dar hem de bozuk olan yollardan dolayı Bölgeye ulaşımın çok zor olduğunu belirten EBSO Meclis Başkanı ve MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu, Bölgemizin Anadolu Caddesine bağlanan ulaşım yolu hem genişletildi hem de eski asfalt kazınarak yolun tamamı yeniden asfaltlandı. Bunun yanı sıra Bölgemizin batısında yer alan ve Seyrek Otoban çıkışına bağlanan yolda da asfaltlama çalışmaları tamamlanarak yol trafiğe açıldı. Bu iki yolun yenilenmesi ile birlikte Bölgeye ulaşım kolaylaştı. Bu çalışmaya en başından beri önem ve destek veren İzmir Büyükşehir Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“ORGANİZEMİZİN GELİŞİMİNİ GÖRMEK TÜM YORGUNLUĞUMUZU ALIYOR”
 

Bölgenin dünden bugüne katettiği mesafe ile ilgili açıklamalarda da bulunan Salih Esen, “Çok zor bir coğrafyada, deyim yerindeyse iğne ile kuyu kazarak OSB’mizi kurduk. 500 dönüm sanayi alanını tam 1113 kişinin tapularını tek tek alarak oluşturduk. 22 metrekare bir arsanın kamulaştırması tam on yıl sürdü. Tüm bu çalışmaları bir lira kredi almadan, sanayicilerimizin aidatları ile başardık. 2010 yılında ilk kazmayı vurduk, 2015 yılından itibaren sanayicilerimize tahsislerimize başladık. Bugün itibarıyla tahsisi yapılmamış tek bir parselimiz dahi bulunmuyor. Bu çalışmaları yaparken, evet, çok yorulduk. Ancak fabrikalarımız faaliyete başladıkça tüm yorgunluğumuz geçiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.