“Menemen’de Kuraklıkla Mücadele” semineri düzenleniyor

“Menemen’de Kuraklıkla Mücadele” semineri düzenleniyor

21. yüzyılın en stratejik maddesi ve üretimin en temel girdisi olan su kaynaklarının yavaş yavaş kirlenmesi ve sulama suyunun azalması nedeniyle Menemen’de “Kuraklıkla Mücadele” konulu bir seminer yapılacak.

Menemen Belediyesi, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi(UTAEM) tarafından düzenlenen “Menemen’de Kuraklıkla Mücadele” semineri 31 Mart Çarşamba günü Çavuşköy’de bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşecek.

Geçen yıl Menemen ovasına Gediz’den 45 gün sulama suyu kullanılmasına olanak verildiği halde, bu yıl DSİ’nin programında Gediz’den Menemen’e verilecek sulama suyunun görülmemesi nedeniyle düzenlenen toplantıda, su tasarrufu sağlanması ve var olan suyun en verimli şekilde kullanılması yönünde çözümler irdelenecek. Yeraltı sularındaki azalmalar nedeniyle ilerde oluşacak ciddi sıkıntılara dikkat çekilecek olan bilgilendirme toplantısında, sıcaklık artışı ve su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle hem verimin hem de kalitenin düşük olma ihtimali gözler önüne serilecek.

İki oturum halinde gerçekleşecek olan seminere, Menemen Belediye Başkan V. Aydın Pehlivan’ın yanı sıra Menemenli oda temsilcileri, tarım konusunda ileri gelen isimler ve üreticiler katılacaklar. 

kuraklikla-mucadele-semineri.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.