Meral Akşener: Hamas terör örgütüdür

Meral Akşener: Hamas terör örgütüdür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bölge istişare toplantısı için geldiği Balıkesir’de 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde partisinden belediye başkan adayı olan 4 ismi açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez ile ilgili soruyu yanıtlayan Meral Akşener, “Yorum yok” ifadesini kullandı.

Türkiye’de her seçim öncesinde toplumun kutuplaştırılmak istendiğini öne süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2024 seçimlerinde de toplumun İsrail-Filistin savaşı üzerinden kutuplaştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’la ilgili açıklamalarını değerlendiren Akşener, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara neden olan Hamas’ın ilk yaptığı hamlenin terör olduğunu kaydederken, “Hamas terör örgütüdür, Netanyahu katildir” diye konuştu.

aw062042-03.jpg

Balıkesir’in kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Balıkesir’in siyasi hayatımda çok önemli bir yeri var. Çünkü siyasi hayatımdaki farklı bir adımı atmaya ne zaman karar verdiysem buradan başladım. Dolayısıyla Balıkesirliler beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Eğer doğru bir iş yapıyorsam Balıkesirliler beni yalnız bırakmadı. Basın mensuplarını görünce önceden buraya geldiğim günleri hatırladım. Burada bir olumsuzluk yaşamıştım ki Allah’tan basın mensupları vardı. Yaşadığım olay sizlerin yaptığı haberler sonrasında düzeltildi. Burada bir toplantı yapmıştık. Burada 15 Mayıs’ta yapılan bir kongreydi. Ben önce “ayın 15’inden sonra kazanacağım, inşallah başbakan olacağım” demiştim. Sonra bunun arkasından tarihin 15 Mayıs olduğunu söylemiştim. Sonra meşhur, çirkin, hain kalkışma olduğu zaman o tarih alındı ve benim 15 Temmuz sonrasının başbakanı olacağım iddia edildi. O kadar ilginç ki tam 7 sene boyunca bu iddianın üzerine Türkiye’nin her yerinde şikayetçiler organize edildi, ama sonra sizin yaptığınız haberler üzerinden açılan dosya kapandı. Doğruyu yazdığınız için bu dosya kapandı. Onun için Balıkesir’in hem siyasi hem de basın mensuplarının dürüstlükleri üzerinden hayatımdaki yeri çok önemlidir. Yine Balıkesir’e geldiğimde o zaman akil adamlar da buradaydı. Sonradan çok aslan kesilenler o zaman kedi gibi miyav yapmışlardı. Ben de o insanlar için bir tanımda bulunmuştum ve mahkemelik olmuştum. Yani bütün vukuatlarım Balıkesir’de oldu” diye konuştu.

“NETANYAHU KATİLDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Batı, Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” şeklindeki açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener toplumun İsrail-Filistin çatışması üzerinden ayrıştırılmak istendiğini ileri sürdü. Akşener şunları kaydetti; “Bizim bu konudaki duruşumuz çok net. Hamas’ın İsrail’de en başında yaptığı, sivillerin öldürülmesine yol açan eylemin adı terördür. Bunu bir kenara koyarsak bunun en büyük zararı da Filistinlilere ve Gazze’de yaşayan insanlara vermiştir. Orada da ne vardır; eski bir İçişleri Bakanı olarak benim kafamda koca bir soru işareti vardır. Bu başka bir şey. Ama Netanyahu bize göre bir katildir. Netanyahu’nun şu anda çoluk, çocuk, kadın, hastane, ibadethane, okul demeden Gazze’yi bombalaması bir devlet insanına yakışmayan; bir katilin davranışına uyan davranışlardır. Netanyahu bir katildir. Dolayısıyla bir savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. Bu kadar açıktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.