Meral Akşener İl Başkanlıklarının Kapatılmasına Karşı Çıktı

Meral Akşener İl Başkanlıklarının Kapatılmasına Karşı Çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, ziyaret amaçlı gittiği Bilecik'in Söğüt ilçesinde partililer tarafından coşkulu şekilde karşılandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, il başkanlıklarının kapatılmasını doğru bulmadıklarını söyleyerek, görevden alınmalarıd doğru olmadığını, kapatmanın ise hiç doğru olmadığını ifade etti

Bilecik'e bağlı Söğüt ilçesinin Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu ziyaret eden Akşener, Atatürk'ün bağımsız Türkiye'nin ve Cumhuriyet'in yaşatılmasını sağlayacak olanların çocuklar olduğunu bildiğini söyleyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan ettiğini söyledi. Meclis'teki resepsiyonun iptal edilmesini hatırlatan bir gazetecinin Akşener'in Başbakan olması durumunda kutlamalarla ilgili bir değişiklik yapıp yapmayacağını sorması üzerine genel başkan adayı, Gündeydoğu'da her gün çatışma olduğunu, şehit haberleriyle sarsıldığını ancak ülkenin nasıl kurulduğunu hatırlatanın bayramlar olduğunu söyledi. Şehitler için eğlencelerin iptal edilebileceğini söyleyen Akşener, kutlamaların eğlence olmadığını kutlamaların iptal edilmesinin doğru olmadığına inandığını söyledi. Akşener ayrıca Başbakanlığa gelmeleri durumunda, MHP'nin iktidarında tüm bayramların gerektiği gibi kutlanacağını söyledi.

Genel Başkan adayı, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongreye de değinerek, duruşmanın gerçekleştiği 8 Nisan'a kadar 13 ili ziyaret ettiğini ifade etti. Kapatılan il başkanlıklarına dair konuşan Akşener, görevden almaların doğru olmadığını, il başkanlıklarının kapatılmasının ise hiç doğru olmadığını söyledi.

MHP sadece 12 Eylül cunta tarafından kapatıldı

MHP'nin sadece 12 Eylül döneminde kapatıldığını söyleyen Meral Akşener, il başkanlıklarının kapatılmasının MHP'ye ve ülkücü hareket geleneğine hiç yakışmadığını ifade etti. Akşener, kapatılmaların, Alparslan Türkeş başta olmak üzere Milliyetçilik ve Türk milliyetçiliğine demokrasiyle ikiz kardeş diye MHP geleneğinin Türkeş dahil parti büyüklerinin ortaya koyduğu sürece hiç yakışmadığını vurguladı.

Alparslan Türkeş'in ülkücü ülkücünün öz kardeşidir dediğini aktaran Akşener, ülkücülerin hayatının merkezinde olması gereken bu düşüncenin, vaziyete uymadığını belirterek bu yüzden Bilecik'te olduğunu söyledi.

Bilecik ziyareti sırasında Ertuğrul Gazi Türbesi'ne giden Genel Başkan Adayı, Türbe'nin çıkışında Hükümet Konağı önünde toplanan ülkücülere bir konuşma yaptı.

Sakarya'da araçtan inerek partilileri selamladı

Meral Akşener,  Söğüt'e giderken, Kirazca mevkisinde kendisini bekleyen partilileri görünce araçtan inerek selamlaştı. Araçlarını kendisinin fotoğrafları ve MHP bayraklarıyla süsleyenleri partililere, coşkulu karşılamaları için teşekkür eden Akşener, partililerden helallik isteyerek, yollarının uzun olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.