Meral Akşener'den hükümete tepki

Meral Akşener'den hükümete tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümetin ekonomi ve dış politikasına çok sert tepki gösterirken, "Karaya oturmuş ve su alan bir geminin kaptanına güvenmemiz istenmektedir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Meclis'in toplanması çağrısının yanıtsız kaldığını hatırlatan Akşener, "Çağrımıza yanıt verilmemiş olmasından da rahatsızlık duymaktayım" dedi. Dış politikadaki gelişmeleri, "Stratejik Kara Delik" olarak nitelendiren Akşener, "Çağrıyla karaya oturmuş ve su alan bir geminin kaptanına güvenmemiz istenmektedir. Bunun böyle olamayacağı bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a da çağrıda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve dış politikada karşı karşıya bulunduğumuz açmazlar konusunda iktidarın söylemi dış güçlerin saldırılarına karşı bir “milli mücadele” yürütüldüğü şeklindedir. Beyanlar bu yönde olmakla birlikte her iki alanda alındığı ifade olunan tedbirlerin ne yurt içinde ne de yurt dışında yeterli güveni sağlayamadığı ve inandırıcı olamadığı da ortadadır. Ekonomik duruma ilişkin olarak ortada uçuşan rakamlar ise iktidarın en güçlü olduğu alanın - Sovyetler Birliği’nde olduğu gibi - çarpıtılan istatistikler olduğunu ortaya koymaktadır.

"RAHATSIZLIK DUYMAKTAYIM"

Gündemdeki sorunlar eğer bir “milli mücadele” gerektirmekteyse alınması gerekecek tedbirlerin vüsatı AKP-MHP İttifakını aşmak durumundadır. Nitekim bu anlayışla 14 Ağustos tarihinde yaptığım bir basın açıklamasında “görüş ve önerilerimiz mahfuz kalmak kaydıyla, iktidarın tarifiyle, milli egemenliğimizi hedef alan bu ekonomik savaşa karşı, ben de milli egemenliğimizin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Milli Ekonomi Gündemi ile toplantıya davet ediyorum” demiştim. Meclisin halen de tatilde olması ve bu çağrımıza yanıt verilmemiş olmasından da rahatsızlık duymaktayım.

İDLİB'DE YAŞANAN GELİŞMELER

Dış politikada ise sınır boylarımızda, Suriye’de, son yılların en büyük silahlı çatışmasının İdlib bölgesinde patlamak üzere olabileceği bilgileri afaka çıkmışken anılan bölge içindeki ve dışındaki muharip unsurlar karşısında gözlem noktalarındaki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup personelin güvenliği konusu bizim açımızdan en birinci öncelik konumuna gelmiş bulunmaktadır. Soruna çözüm arayışları çerçevesinde 7 Eylül’de Tahran’da yapılacak Türkiye-Rusya-İran Zirvesi’nin diğer iki katılımcısının Şam rejimini açıkça desteklemekte oldukları dikkate alınırsa iktidarın o gün aslında ve neticede Esad ile de masaya oturacağını düşünmek gerekecektir.

"KARAYA OTURMUŞ GEMİ"

Her anlamda bir “Stratejik Kara Delik” olarak tanımlanabilecek mevcut ortamda iktidar dost gördüğü ülkeler ve yeni edindiği müttefikleriyle istişarelerde bulunur ve bilgi paylaşırken aynı bilgileri kendi ülkesinin vatandaşlarından ve onların yarıya yakın bir bölümünün temsilcileri olan muhalefetteki siyasi partilerden esirgemekte, diğer ifadeyle “sormayın sadece destek verin” olarak tanımlanabilecek bir çağrıyla karaya oturmuş ve su alan bir geminin kaptanına güvenmemiz istenmektedir.

ÇAVUŞOĞLU VE ALBAYRAK'A ÇAĞRI

Bunun böyle olamayacağı bilinmelidir. İYİ Parti olarak yukarıda değindiğim konularda hem Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu hem de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından muhalefet partilerine topluca ya da ikili olarak bilgi verilmesi hususunda bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.