Merkel'den skandal Türkiye açıklaması

Merkel'den skandal Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Romanya'daki AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada Rum lider Anastasiadis'in kendilerinden Türkiye'ye karşı Kıbrıs'ın çıkarlarını savunmasını istediğini, kendilerinin de bunu yapacağını belirtti.

Romanya'nın Sibiu kentinde yapılan gayri resmi AB liderler zirvesinin önemli gündemlerinden biri de Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında tansiyonun yükselmesine neden olan Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıydı.

Zirve sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Almanya Başbakanı Angela Merkel konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zirvede Rum lider Nikos Anastasiadis'in yaptığı sunumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkel, "Anastasiadis bizden Türkiye ile temas olduğu zaman Kıbrıs'ın çıkarlarını savunmamızı istedi. Biz de bunu yapacağız" dedi.

GERİLİM ARTIYOR

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmesi sonrası harekete geçmiş, kendisinin ve KKTC'nin haklarını korumaya yönelik, Fatih gemisinin 3 Mayıs-3 Eylül arasında Baf'ın batısındaki bölgede sondaj faaliyetleri yürüteceğini duyurmuştu.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANSIN"

Bu gelişmenin ardından Rum ve Yunan liderler Türkiye'yi uluslararası arenada şikayet etmeye başladı. Hatta Rum lider Nikos Anastasiades Romanya'daki zirvede Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep edecek kadar ileri gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.