Mesleki Uzman Yetiştirme Projesi Eğitim Programı'na büyük ilgi

Mesleki Uzman Yetiştirme Projesi Eğitim Programı'na büyük ilgi

40 kişilik kontenjanın olduğu Mesleki Uzman Yetiştirme Projesi Eğitim Programına 1.800 kişi başvurdu.

“UZMAN MESLEKİ PERSONEL YETİŞTİRME VE İSTİHDAM SAĞLAMA PROJESİ”ni İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile yürüttüklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 1.800 başvuru arasından ihracatçı firmaların belirttikleri kriterler doğrultusunda seçilen 40 Dış Ticaret Uzmanı ve Üretim-Kalite Mühendisinin toplamda 2 ay sürecek eğitim programına başladıklarını kaydetti.

İş hayatına yeni atılmış gençlerin sektörün gerektirdiği operasyonel ve teknik yetkinlikle donatılmasının çok elzem olduğunun altını çizen Eskinazi, “Katma değerli ürün üretimi için Üretim-Kalite Mühendislerinin dünyadaki teknolojik gelişmeleri biliyor ve uyguluyor olmaları gerekiyor. Dış Ticaret Uzmanlarının ise, katma değerli üretilen ürünleri hak ettiği değerde pazarlamaları şart. Bu zincirin bozulmaması adına, bu iki meslek grubunun firmalarda yapılan işe ilişkin bilgilerini arttırmalarına ve uygulamaları görmelerine yarayacak periyodik işbaşı mentorluk görüşmeleri de eğitim programında yer alıyor” diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin “UZMAN MESLEKİ PERSONEL YETİŞTİRME VE İSTİHDAM SAĞLAMA PROJESİ” Eğitim Programına katılan kursiyerler ihracatçı firmaların Dış Ticaret Uzmanı, Üretim-Kalite Mühendisi ihtiyacı olduğunda öncelikli olarak istihdam edilecek isimler olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.