Messi 500. Golünü Real Madrid'e Atacak

Messi 500. Golünü Real Madrid'e Atacak

Futbolun yıldız isimleri arasında gösterilen Lionel Messi, futbol kariyerinin 500. golünü Real Madrid'e atmaya hazırlanıyor

Hala futbol oynayan, yaşayan futbolcular arasında en iyilerden kabul edilen Lionel Andrés "Leo" Messi'nin bugün oynanacak efsane müsabakada Real Madrid'e futbol kariyerinin 500. golünü atması bekleniyor.

Barselona'nın stadyumu Camp Nou'da oynanacak karşılaşmada İspanya futbol tarihine "El Clasico" olarak damga vuran UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nden sonra dünyanın en çok izlenen futbol karşılaşması olan Real Madrid, Barcelona karşılaşma Türkiye saatiyle 21.30'da oynanacak.

Messi'nin 499. golü

Dünyanın en iyilerinden kabul edilen yıldız futbolcu Messi, Barcelona'da oynadığı süreçte rakip takıma 449, Arjantin Milli Takımı'nda oynadığı süreçte 50 gol atarak olmak üzere futbol kariyerinde toplamda 499 gol attı. Efsane futbolcu'nun Real Madrid'e en az bir gol atacağına kesin gözüyle bakılıyor, böylece yıldız futbolcu 500. golünü de atmış olacak.

İçinde bulunduğumuz sezon boyunca takımına 37 gol kazandıran yıldız, Arjantin Milli Takımı'nda ise Bolivya'ya penaltıyla bir gol attı. La Liga'da birinci sırada olan Barcelona 23 haftadır yenilgi yüzü görmedi ve 76 puana sahip.

Real Madrid ise sadece dört maçtır yenilgisiz oynarken, 66 puanla ligin 3. sırasında yer alan takım, sezonun ilk yarısı Barcelona ile oynadığı deplasman karşılaşmasında hiç gol atamayarak 4-0 yenilgiyle ayrılmıştı.

medyaege-messi

MSN üçlüsü

La Liga'nın lideri Barcelona'da bu sezon atılan 86 golden 69'unu MSN (Messi, Suarez, Neymar) attı. Üçlü içerisindeki gol sıralamasında ise, Uruguaylı Suarez'in 26, Arjantinli Messi'nin 22 ve Brezilyalı Neymar'ın 21 golü var.

Karşı takımda ise Ronaldo, Benzema ve Gareth üçlüsü lig boyunca Real Madrid'in 87 golünden 63'ünü attı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.