Metin Öney, sevenleriyle imza gününde buluştu

Metin Öney, sevenleriyle imza gününde buluştu

İzmirli Parlamenter Metin Öney, kısa bir süre önce piyasaya çıkan “Yurtseverliğe Adamış Bir Ömür” adlı kitabının imza gününde sağdan sola pek çok siyasetçiyi bir araya getirdi.

Anavatan Partisi’nde Grup Başkan Vekilliği ve TBMM Susurluk Komisyonu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan İzmirli Parlamenter Metin Öney, kısa bir süre önce piyasaya çıkan “Yurtseverliğe Adamış Bir Ömür” adlı kitabının imza gününde sağdan sola pek çok siyasetçiyi bir araya getirdi.

Daha önce iki kitabı yayınlanan İzmir eski milletvekillerinden Metin Öney, üçüncü kitabını Yakın Kitap Evi’nde okurları için imzaladı. Öney, “Yurtseverliğe Adanmış Bir Ömür” adlı kitapta, yaşam öyküsünü anlatıyor ve siyaset sürecinde kendisini etkileyen önemli anılarına yer veriyor.

Yoğun ilgi gören duygu ve düşüncelerini okurlarıyla paylaşan Öney, bu özel gönünde kendisini yalnız bırakmayan eski siyasetçilerle sohbet etti, bol bol fotoğraf çekti, kitabının içeriği ile ilgili okurlarına bilgi verdi.

kadin-haklarini-koruma-federasyonu-baskani-engin-demir-ile.jpg

Öney, hayat öyküsünü ve özellikle doğup büyüdüğü Ardeşen’i, ailesini ve çocukluğunun geçtiği ilk ve orta öğrenimini gördüğü yıllarda yaşamına yön veren kişilere kitabında yer veriyor.

Dedesi CHP’li, babası DP’li

Dedesinin CHP’li, babasının ise Demokrat Partili (DP) olduğunu belirten Öney, gençlik yıllarında gönül verdiği ülkücü kadrolarda nasıl yer aldığını anlatıyor.

Siyasete ilk girişinin Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP)ile olduğunu ve Alparslan Türkeş’ten çok şey öğrendiğini belirten Öney, üniversite yıllarında özellikle Devrimci Gençlik ve Sosyal Demokrasi Derneklerinin düzenlediği forumlara da katılarak “özerk üniversite” mücadelelerine öncülük ettiğini belirtiyor.

fb-img-1653763989972.jpg

Eşimle Türkeş sayesinde evlendim

Eşi Mesude Hanım ile evlenmesine (CKMP) kurucusu Alparslan Türkeş’in büyük katkısı olduğunu belirten Öney, evliliklerinin temelini Türkeş’in attığını anlatıyor.

Sağın dağınıklığı sonumuz oldu

Kitabında, Mesut Yılmaz ile Tansu Çiller’in hiçbir ortamda anlaşamadıklarını ifade eden Öney, bir türlü orta nokta bulunamadığı için “orta sağ”ın toparlanamadığını, Çiller’in Mesut Yılmaz’ı ekonomi, Yılmaz’ın ise Çiller’i siyaset konusunda aşağıladıklarını belirtiyor.

Siyasi tecrübelerini yansıttığı kitabında siyasetçilere çeşitli önerilerde de bulunan Öney, kitabının ”Son Sözüm” başlıklı bölümünde uygulanan siyasal politikaları da eleştiriyor, siyasette son durağa gelmeden inilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

eski-chp-milletvekili-erdal-karademir-ile-sagda.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum