Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması! "Türk heyeti Rusya'ya gidecek"

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması! "Türk heyeti Rusya'ya gidecek"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'de gelinen nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu

56'ıncısı düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'na (MSC 2020) katılan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Suriye İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, bir Türk heyetinin Pazartesi günü Rusya'ya gideceğini söyledi. Dışişleri Bakanı, "Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak. Rejim gözlem noktasındaki askerlerimizi de hedef alıyor, buna müsamaha göstermemiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kararlılığımızı zaten Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. Biz istiyoruz ki Rusya ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız görüşmelerle, diplomasi yoluyla bunu başaralım. Ama eğer bu mümkün olmazsa gerekli tedbirleri alacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Rejim sadece masum insanları hedef almakla kalmıyor, bizim sahadaki gözlem noktalarımızdaki askerlerimizi de hedef alıyor. Bizim buna müsamaha göstermemiz mümkün değil.

ALMANYA'DAKİ FETÖ ÜYELERİ

Bizim istihbaratımız mevcut bir istihbarattır. Gizli bir istihbarat toplamaya gerek yok. Neden sadece teröristlerin hakları korunuyor?

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.