Mevlüt Kaya’dan Marble övgüsü

Mevlüt Kaya’dan Marble övgüsü

“MARBLE’a dünyanın ikinci fuarı derken abartmıyoruz”

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, alanında dünyanın üç büyük fuarı arasında yer alan MARBLE - Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın her geçen yıl büyüdüğünü ve marka değerinin yükseldiğini söyledi. İtalya’nın Verona kentindeki mermer fuarının son yıllarda kan kaybettiğini belirten Kaya,” Terazisi yok ama görünen o, beklenti de o biz MARBLE’a dünyanın ikinci fuarı derken çok da abartmıyoruz. Bütün yüreğimizle inanıyoruz” dedi. 

Bu yıl 6 – 9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Çin Xiamen - Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı’na milli çıkarma yapacak olan Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, fuar öncesinde dünyanın sayılı doğal taş fuarları arasında yer alan MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hakkında açıklamalar yaptı. Fuarın her yıl ortak çalışmalarla büyüme gösterdiğini belirten Kaya, bu seneden oldukça umutlu olduklarını söyledi. 28 – 31 Mart tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek MARBLE’ın özellikle blok alanındaki büyümesine vurgu yapan Kaya, İtalya Verona’da düzenlenen Marmomacc Mermer Fuarı’nın Avrupa’daki kriz sonrasında geriye gittiğine dikkat çekti. 

Umuduz da beklentimiz de yüksek 
24. MARBLE’dan beklentilerini açıklayan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Fuardan beklentimiz çok yüksek. Biz bu süreci Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve İZFAŞ ekibiyle istişare ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hep ‘daha iyi nasıl yaparız’ı konuşuyoruz. Bu konuyla ilgili çabamız ortada. Biz MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı, hem İzmir’in, hem Türkiye’nin hem de sektörün fuarı olarak görüyoruz. Elimizden ne geliyorsa, üzerimize düşen neyse yapıyoruz. Beklentimiz yüksek. Her yıl yükselen bir MARBLE Fuarı var. Gaziemir fuarizmir’de dördüncü yılı olacak. 2015’ten beri sürekli bütün etkinlikleri artarak devam ediyor. Özellikle bu sene blokta da ciddi bir hamle yaparak büyüyor. Umudumuz da beklentimiz de bu yıl çok yüksek. Bunlara uygun gerekli çalışmalar İZFAŞ tarafından gerçekleştiriliyor. Biz de yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Bütün yüreğimizle inanıyoruz 
MARBLE Fuarı’nın dünyada ikinci sıraya çıktığını düşündüklerini belirten Kaya, “Uzak Doğu’da Çin - Xiamen Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı’nın; alanıyla, ülkenin büyüklüğüyle önemi yadsınamaz. Marmomacc Verona Fuarı’nın ciddi bir şekilde parlayan yıldızı vardı. Özellikle Avrupa’da uzun süren krizle birlikte Marmomacc Verona ciddi anlamda yavaşladı. En önemlisi de özellikle seramik ve benzeri ürünlerde Avrupa’daki talep, Marmomacc Verona fuarına ciddi anlamda kan kaybettirdi. Hatta aynı dönemde İtalya’da düzenlenen seramik fuarına ciddi bir yöneliş oldu. Marble ise fuarizmir’le birlikte blok alanların artmasıyla ön almaya başladı. Terazisi yok ama görünen o, beklenti de o biz MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na dünyanın ikinci fuarı derken çok da abartmıyoruz. Bütün yüreğimizle inanıyoruz” dedi. 

İzmir Türkiye demek 
Fuarın sadece İzmir’e indirgenmemesi gerektiğini söyleyen Kaya, “MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, özelde İzmir fuarı gibi görülse de aslında Türkiye demektir. Ülkenin 81 ilinden gelen katılımcılarımız var. Özelde İzmir ama genelde fuarımız Türkiye” şeklinde konuştu. 

Yakışır şekilde büyüyecek 
Fuarın ilerleyen yıllarda daha da büyüyeceğini söyleyen Kaya, “Görüşmeler yapılıyor. Yapılacak yeni bölümlerle ilgili alanlar da var. 60 bin metrekarelik alanın yapılabileceğini biliyoruz. Bunlar süreç içinde olacak. Dünyanın ikinci fuarına yakışır şekilde diğer kompleksler de eklenecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.