Mezunların ilk işe başlama süreleri belli oldu

Mezunların ilk işe başlama süreleri belli oldu

YÖK, Türkiye'deki 208 üniversiteye ait analizlerin yer aldığı bir rapor yayınladı. Rapora göre, mezunların “yurt içinde ilk işe başlama süreleri” ile ilgili veriler, mezunların ortalama 6,4 ayda işe başladıklarını gösterdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 74 farklı gösterge doğrultusunda "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" ile Türkiye'deki 208 üniversitenin analizini çıkardı. Üniversiteler, eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik ile topluma hizmet ve sosyal sorumluluk kategorilerinde değerlendirildi. Rapor, üniversitelerin yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre hazırlandı.

aw103974-01.jpg

Bu yıl ilk kez göstergeler arasına dahil edilen ve mezunların niteliğiyle sektörün beklentilerine cevap vermesi açısından önem atfedilen "iş dünyasının mezunların yeterliliklerine ilişkin memnuniyet oranı" ölçüldü. İşverenlerin mezunlardan memnuniyet oranı yüzde 78 çıktı.

İlk kez yapılan bir başka değerlendirme ise istihdamla ilgili oldu. Üniversite mezunlarının "yurt içinde ilk işe başlama süreleri" ile ilgili veriler, mezunların ortalama 6,4 ayda işe başladıklarını gösterdi. Mezunların yurt içi ilk iş bulma süresine göre üniversitelerin dağılımı listesinde Doğuş Üniversitesi, devlet ve vakıf üniversiteleri arasında genel ortalamanın üzerinde kalarak, gelişim gösteren ilk 3 üniversite arasında yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.