MHP İzmir'den Başkan Kocaoğlu'na teşekkür

MHP İzmir'den Başkan Kocaoğlu'na teşekkür

O duvarlar temizlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İzmir Şube Başkanlığı’nın bir süredir beklediği karar uygulamaya geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nin duvarında yer alan 1980 öncesine ait Ülkücüleri itham eden gazete haberlerinden oluşan afişler Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla kaldırıldı. MHP İzmir Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İzmir Şube Başkanı Birol Demirci ilgi ve duyarlılığı için Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Geçmişin acıları tek taraflı yaşanmadı. Bugün geldiğimiz birlik ve beraberlik ortamında atılan bu adım çok önemli. Geçmişe değil, hep birlikte geleceğe bakmalıyız” dedi.

“Yerinde bir icraat”

İzmir’in en önemli gösteri ve eğitim salonlarından biri olan Kültürpark içerisinde yer alan İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nin duvarlarında sergilenen ve 12 Eylül 1980 öncesine ait çerçeveli gazete kupürleri kaldırıldı. MHP İzmir Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, Mukatele yıllarını ibretle andıklarını, dersler çıkarılması gerektiğini ve bir daha kardeş kavgası yaşanmaması gerektiğini söyledi. Bulut, “Birçok büyük organizasyonumuzu İsmet İnönü Sanat Merkezinde yapan bir teşkilat olarak, duvarda asılı geçmişe ait tek taraflı haberler içeren gazete sayfalarını hayret ve üzüntüyle karşılıyorduk. Geçmişin adil olmayan ve bağnaz yaklaşımı olarak gördüğümüz bu kupürlerin Büyükşehir Belediyemiz tarafından kaldırılması gerçekten çok yerinde bir icraat oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve aynı düşüncede buluşan çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Zaten bu gerçekleşmeseydi, temsilde adalet için İzmirli Türk Milliyetçileri olarak biz de sergi alanı olarak kullanmak üzere bir duvar isteğinde bulunacaktık. Fakat gereken yapıldı. Zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlere yakışır bir şekilde adım atıldı. Birlik ve beraberlikte, geçmişin hatalarından dönmekten ve geleceğe hep birlikte yürümekten daha güzel bir şey olamaz” diye konuştu.  

“Çok anlamlı buluyoruz”

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) İzmir Şube Başkanı Birol Demirci de bu gelişme karşısında memnuniyet duyduklarını belirterek “Burada yapılan her organizasyonda üzülerek gördüğümüz tek taraflı gazete haberlerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu’nun duyarlılığı sayesinde kaldırıldığını görmek biz Türk Milliyetçilerini son derece memnun etti. O yıllarda olan olaylar milletimize büyük acılar yaşattı. 12 Eylül 1980 ihtilali de yaşanan acıların, dökülen kanların ve kaybedilen hayatların arkasında hangi kirli ellerin olduğunu ortaya çıkardı. O kirli eller bugün hala aynı planların peşindeyken bizler birlik, beraberlik ve uzlaşma kültürü içinde bu gibi saldırılara karşı dimdik durmalıyız. Bilhassa Sayın Kocaoğlu’nun attığı bu adımı çok anlamlı buluyoruz. Bir kez daha hassasiyeti ve ilgisi için teşekkür ederiz” şeklinde dile getirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.