MHP İzmir'den "Konak" ilçesinin ismi değiştirilsin önerisi

MHP İzmir'den "Konak" ilçesinin ismi değiştirilsin önerisi

MHP İzmir'den flaş öneri!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığından işgali, ilk kurşunun ve Hasan Tahsin’in şehit edilişinin 100. yılında Konak İlçesinin ismi “Hasan Tahsin” olarak değiştirilsin önerisi geldi. 

ht1.jpeg

Geçtiğimiz günlerde tarihçi yazar Yaşar Aksoy’un İstiklal Şehidi Hasan Tahsin’in mezarının tespit ettiği yönündeki haberlerinden sonra konuya özel ilgi gösteren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Hasan Tahsin’in adını yaşatmak boynumuzun borcu. İzmirliler olarak emperyalizme karşı mücadelenin mihenk taşı olan ve milli direnişimizi ateşleyen Hasan Tahsin’in adını ölümsüzleştirmek zorundayız. Bu sebeple İlk kurşunu Konak’ta atan, Konak’ta şehit edilen ve Konak’ta gömülü olan Hasan Tahsin ismi Konak İlçemize verilmelidir” dedi.

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri Var

Konun Türk Milleti, İzmir ve gelecek nesillerimiz için son derece önemli olduğunu da vurgulayan il Başkanı Şahin, “Biz Türkler yaşadığı şehirlere önem veren, şehirlerle özdeşleşen ve toprak parçasına mukaddesat gözüyle bakarak vatan kavramını yaşatan bir milletiz. Tarihi geçmişimiz unutmamamız gereken ve gelecek nesillere şuurlu bir şekilde aktarmamız gereken olaylardır. Bu sebeple yaşadığımız şehirleri birer toplumsal hafıza merkezi olarak görmeliyiz. Ülkemizde il ve ilçelerimize milli değerlerle uygun isimler vermeye yönelik sayısız örnek var. İstiklal Savaşımızda düşmana karşı büyük direniş gösteren Maraş ilimize “Kahraman”, Antep ilimize de “Gazi”, unvanları verildi. Hatta Gaziantep ilimizin “Şahinbey ve Şehitkamil” ilçelerine verilen isimler kurtuluş savaşı kahramanlarımızın isimleridir. Sonuna kadar hak edilmiş isimler bunlar. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimize verilen şehitlerimizin mücadelesi Hasan Tahsin’in mücadelesiyle aynı. Onların isimleri nasıl Gaziantep’e yakıştıysa Hasan Tahsin ismi de merkez ilçemize çok yakışacaktır” açıklamasını yaptı.

Kuvva-i Milliye Ruhu Hasan Tahsin

Konak ilçesine “Hasan Tahsin” isminin verilmesinin İzmir’in taşıdığı değerlere,  istiklal ve Kuvva-i Milliye ruhuna çok uygun düştüğünü de sözlerine ekleyen İl Başkanı Veysel Şahin, “İzmir’in kendine mahsus bir ruhu var. Bütün hemşehrilerimizi içine alan kapsayan bir ruh bu. İstiklal, özgürlük, vatan ve bayrak sevgisi; Atatürk ve Cumhuriyet aşkı İzmir ruhunudur. Bu ruhu da milli kurtuluş savaşımızın ateşleyicisi ve meşalesi olan Hasan Tahsin temsil etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Hasan Tahsin’e Vefa Borcu

Şahin ayrıca, “Merkez ilçemize Hasan Tahsin ismini bütün İzmirlilerce verirsek, İstiklal Şehitlerimize karşı vefa borcumuzu da ödemiş oluruz. Yüzbaşı Şerafettin, Fahrettin ve Fikri Altay Beylerin ve Efelerimizin ruhunu şad ederiz. Onların o gün yaptığı milli vazifeyi bizler de bugün yapmalı verdikleri emsalsiz mücadelelerini ölümsüz kılmalıyız.” Dedi.

Bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını da söyleyen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Bu proje her İzmirlinin destekleyeceği bir proje o sebeple geniş katılım ve mutabakatla yapacağız. Partimizin AR-GE Komisyonundan sorumlu İl Başkan Yardımcımız Cumhur Bulut çalışmalarını tamamlamak üzere. Birkaç gün içinde en üst seviyedeki kamu çalışmalarından halkla ilişkiler faaliyetlerine kadar hepsini gerçekleştireceğiz. Bütün kurumların, siyasi partilerin, kanaat önderlerinin ve vatan sevdalılarının bu konuda bizimle birlikte olacağına inanıyorum. Hep birlikte İstiklal Şehidimiz Hasan Tahsin’in şahsında tüm şehitlerimizin hakkını teslim etme yolunda büyük bir adım atmış olacağız. İşgalin 100. yılında işgale karşı isyanımızın meşalesi Hasan Tahsin tepkisiyle 100 yıllık bir cevap vermiş olacağız.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN ÖNERİYE TEPKİ

114473.jpg5sd6-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.