MHP lideri Bahçeli: "Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalksın"

MHP lideri Bahçeli: "Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalksın"

"YSK üyelerine çete demenin suç olduğu kanaatindeyim. Kılıçdaroğlu dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etsin. Ben de dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy vereceğimi belirtiyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun dünkü konuşmasına gönderme yapan ve “İmamoğlu ne yaptı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına T.C. ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun” sözlerine yanıt veren Bahçeli “CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. Beka meselesi TC tabelasını geri asmak mıdır? CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. Beka meselesi TC tabelasını geri asmak mıdır? Kılıçdaroğlu TC tabelasının bana kapak olduğunu söylüyor. Sana kapak çoktan oldu haberin yok. ” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA DOKULUNMAZLIK ÇAĞRISI!

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü. Bahçeli “7 tane YSK üyesini isim isim belirtirken çete sıfatıyla nitelendirmesi yakışık almamıştır.
Bazı konuşmalarında suç unsuru olduğu kanaatindeyim, eğer bunlardan haklı olup olmadığı iddiasını taşıyorsa kendisi müracaat etsin, dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunsun ben de ilk olarak dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy vereceğimi ifade ediyorum.” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dünkü grup toplantısında, İstanbul seçimlerininin yenilenmesine karar veren YSK üyelerine tepki göstermiş “Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir.” demişti. İptal kararı veren 7 hakim için “Çete” ifadesi kullanan Kılıçdaroğlu “Ekrem İmamoğlu bundan sonra CHP’nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. O çeteler milletin iradesini yok saydılar. Siz tarihin önünde suçlusunuz çocuklarınızın önünde suçlusunuz. İstanbullulara sesleniyorum. 23 Haziran’da bütün İstanbullular bir tarihi yeniden yazacaklar” yorumunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.