MHP Muhalifleri Partiden Ayıklayacak

MHP Muhalifleri Partiden Ayıklayacak

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Yargıtay'ın muhaliflerin kongresine ihtiyati tedbir uygulamasının ardından harekete geçerek muhalifleri partiden atmaya hazırlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhaliflerin harekete geçmesinin ardından düzenlenen 19 Haziran Kurultay'ına ihtiyati tedbir konulmasıyla beraber Yargıtay ve MHP arasınadi sorun şimdilik rafa kalktı. Öte yandan genel merkez hızlı bir şekilde muhaliflerin partiden temizlenmesi için harekete geçti.

MHP'de süren gerilimin Yargıtay kararıyla iyice artmasıyla beraber harekete geçen Devlet Bahçeli muhaliflerin partiden temizlenmesi için disiplin sürecini işletecek.

Disiplin süreci işletilecek

Muhalifleri partide barındırmak istemeyen Genel Merkez, disiplin sürecini işleteceği ilk isim olarak muhalifler arasındaki anlaşmalara dahi aykırı davranan ve en popüler aday olarak öne çıkan Meral Akşener geliyor. Özellikle Akşener tarafından partiye sert şekilde yöneltilen eleştiriler disiplin sürecinin işletilmesi konusunda kendisini ilk sıraya oturttu. Öte yandan MHP Genel Merkezi disiplin sürecini Ramazan Bayramı'nın ardından başlatmayı planlıyor.

İkinci sırada Oğan var

Partiden ihraç edilen ancak Yargıtay kararıyla beraber tekrar partiye geri dönüş sağlayan Sinan Oğan, Akşener'in hemen ardından ihraç edilmesi beklenen isim olarak geçiyor. 

Koray Aydın'a bakış farklı

Disiplin sürecinin yürütüleceği isimler konusunda hedefler belirleyen Genel Merkez, muhalifler içerisinde bulunan Koray Aydın'a karşı sert bir tutum içerisinde bulunmuyor. Aydın'a karşı yürütülecek olan süreçte disiplin kurulunun işletilmesiyle beraber bir ihraç düşünülmezken, Genel Merkez de Aydın'a sert tedbir planı yöneltmeyecek.

Delegeler de hedefte

Disiplin Kurulu'nun işletilmesiyle beraber üst hedeflerin ardından destek veren delegeler de hedefe alındı. Başkanlık adaylıklarını açıklayan isimlerin yanı sıra başkanlık sürecine destek veren muhalif delegelere gelecek. MHP Genel Merkezi'nin muhalifleri tamamen partiden ayıklayacağı parti içerisinde şu an konuşulan tek şey.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.