MHP'de Boş Koltukları Doldurma Yarışı

MHP'de Boş Koltukları Doldurma Yarışı

MHP'de muhaliflerin bertaraf edilmesiyle beraber boşalan koltuklar için yarış başladı.

MHP’deki muhalif hareketin olağanüstü kongre mücadelesi sırasında önce TBMM İdare Amirliği ardından MHP Grup Başkanvekilliği koltukları boşalmıştı.
Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın boşalttığı TBMM İdare Amirliği’ne Ankara Milletvekili Erkan Haberal getirilmişti. İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın bıraktığı grup başkanvekilliği koltuğu ise boş bulunuyor.

Meclis kulislerinde MHP’nin grup başkanvekilliği için yedi milletvekilinin adı geçiyor. Kulislerde, “grup başkanvekilliği” yarışı için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın adı geçiyor.
Yeni grup başkanvekilliği için en güçlü adayın, genel başkan adaylarından Ümit Özdağ’dan boşalan Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Günal olduğu dile getiriliyor.

Vural dönecek mi?
Kulislerinde yoğun bir şekilde dile getirilen bir iddia ise İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın boşalttığı Meclis Grup Başkanvekilliği koltuğuna yeniden talip olduğu yönünde.


Bazı milletvekillerinin de Vural’ı yeniden grup başkanvekili görmek istediği ve kulis çalışmaları yürüttüğü de öne sürüldü. Vural kanadı ise herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak Bahçeli’nin, “Vural istifa mı edecek?” tartışmalarının yaşandığı o günlerde, “Çok değerli bir arkadaşımızdır” sözleriyle sahip çıktığı ve buna karşın görevinden istifa eden Vural’ı yeniden aynı göreve getirmesinin zor olduğu kaydediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.