MHP'li Karataş'tan AK Parti'li Şengül'e ziyaret

MHP'li Karataş'tan AK Parti'li Şengül'e ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti. Cumhur ittifakına ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, “Devlet ve Millet olarak istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu dönemde ayrılığa değil birliğe ihtiyacımız var. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. AK Parti ile MHP arasındaki ittifak, bir kardeşlik ittifakıdır. Bu ittifak, bir dava ittifakıdır. Büyük Türkiye'yi oluşturma ittifakıdır” diye konuştu.

Basına açık gerçekleşen konuşmada sözlerine başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül şunları dile getirdi:

“Yerli ve Milli olmak, küresel veya içerdeki egemen güçlere değil sadece millete dayanarak dik durup, düz yürüyüp, doğruyu söylemek demektir.

Siyasette gücünü sandıktan, yani milletten alanlar ancak Yerli ve Milli olur. Kimseye diyet borcu olmadan yürüme cesaret ve kararlılığı gösteren kahramanlardır, Yerli ve Milli olanlar.

Bugün devletimizin sınırları Edirne'den Ardahan'a kadar olabilir fakat milletimizin ve medeniyetimizin sınırları Adriyatik'ten ta Çin Seddi'ne kadardır. Bu coğrafyada yaşayanların tek umudu Türkiye'dir. Burada yaşayan soydaş ve dindaşlarımızın gözü bizdedir. Biz, milletimizin, medeniyetimizin, tarihi misyonumuzun takipçileriyiz. Bizim medeniyet dairemizin pergelinin merkezi Anadolu'dur fakat kapsama alanı bütün coğrafyamızı içine alır. Bizim varlık gerekçemiz; İlay-ı Kelimetullah uğruna Nizam-ı Alem davasıdır. Büyük Türk Milleti'ni Tanrı Dağları'ndan Maveraünnehir'e, oradan Hira Dağı'na ve nihayet Malazgirt önlerine getiren bir ilahi kaderdir. Bu milletin omuzundaki bu kutsal yükü ve sorumluluğu anlama ve yaşama davasıdır Yerli ve Milli olmak.

Beş bin yıllık devlet geleneği, çok zengin kültür birikimi ve medeniyet mirasına sahip bir milletin evlatlarının kendi şanlı tarihine yakışır bir izzet ve gururla yaşama iradesi ne yazık ki uzun yıllar devlet ve siyaset adamları tarafından pek dikkate alınmadı. Bu aziz millet hiç hak etmediği halde çeşitli komplekslere esir edildi. Neyse ki son yıllarda öz güvenini yeniden kazanan, devlet ile milletin barıştığı, kendi özümüzü bulduğumuz bir dönem yaşıyoruz.

Kendi tarihimiz ve milli davalarımız açısından bugün geldiğimiz noktada düşmanlarımızın çoğaldığını net bir şekilde görüyoruz. Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı tek vücut olduk. Bu aşamadan sonra her siyasi söylem, hareket, kimlik vatan ekseninde, Anadolu savunmasında birleşmiştir. Burada safların netleşmeye başladığını görüyoruz. Bizler, mesele vatan ve dava ise gerisi teferruattır sözüne imani bir cüz gibi yaklaşan bir anlayıştan yetiştik. Şimdi bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır.

Bu vatan için kanını ve canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği toprakları, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırdığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni onurla korumanın yolu, milletçe kenetlenmekten, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan geçmektedir.

Dün Anadolu'yu işgal eden, milletimizin verdiği şanlı mücadelenin, milli mücadelenin sonucunda topraklarımızdan def ettiğimiz emperyalist güçler, bizleri yok etme, topraklarımızı paylaşma emellerinden bugün de vazgeçmiş değiller. Aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, onurlu milli mücadele yıllarında olduğu gibi, birbirimize kenetlenerek, parçalanmadan, omuz omuza durursak, işte o zaman emperyalist güçlerin emellerini boşa çıkarabiliriz.

Milletimiz, tarih boyunca milli birlik ve beraberlik unsurunun en güzel örneklerini sergilemiştir. Kendisine daima birleşik ordular halinde saldıran düşmanlarla savaşmak zorunda kalmış, çetin muharebeler, sert mücadeleler sonunda varlığını kabul ettirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi: "Gerektiği zaman vatan için tek bir fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen bir millet elbette büyük bir istikbale layık ve aday olan bir millettir" İstikbal bizimdir. Gelecek, Türkiye'nindir.

Devlet ve Millet olarak istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu dönemde ayrılığa değil birliğe ihtiyacımız var. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. AK Parti ile MHP arasındaki ittifak, bir kardeşlik ittifakıdır. Bu ittifak, bir dava ittifakıdır. Büyük Türkiye'yi oluşturma ittifakıdır. 7 Düvel tarafından bir asır sonra tekrar kuşatılmışken "ben" yerine biz diyenlerin, "önce ülkem, önce vatanım" diyenlerin ittifakıdır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.