MHP’li Osmanağaoğlu, bütçe komisyonunda konuştu

MHP’li Osmanağaoğlu, bütçe komisyonunda konuştu

MHP'li Osmanağaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi üzerinde gerçekleştirilen görüşmelerde "Ziya Gökalp, bugün dahi yol gösterici mahiyette tespitlerde ve önerilerde bulunmuştur." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi üzerinde gerçekleştirilen görüşmelerde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu “Milli Eğitim Bakanlığımızın bünyesinde evlatlarımıza sunulacak sağlıklı bir eğitim, milli bir bilincin ve toplumsal bir refleksin ortaya çıkarılmasındaki yegâne membaadır. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türk Düşünür Ziya Gökalp’in eğitim konusundaki tespit ve görüşlerine de atıfta bulunan Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“Türk milletinin iftihar kaynağı şahsiyetlerinden olan Ziya Gökalp'a göre; eğitimin amacı millî kültürü toplum katlarına aşılamak suretiyle dilde ve düşüncede uyumlu bir birlik meydana getirmektir. Gökalp ayrıca; “Millîliği terbiyenin, çağdaşlığı ise talimin amacı olarak belirlemekle Türk eğitim sisteminin kendi kültür hazinesini kaybetmeden, dünya medeniyet dairesinde yer alabilecek bir eğitim anlayışına sahip olmasının gerekliliğini” de ortaya koyarak bugün dahi yol gösterici mahiyette tespitlerde ve önerilerde bulunmuştur.”

02-11-2021-meb-butce-gorusmeleri.jpeg

Bundan Sonraki Süreç Daha Verimli Çalışmaların Gerçekleştirildiği Bir Süreç Olacaktır

“Salgının ilk günlerinden itibaren evlatlarımızın eğitim ihtiyacının karşılanması için, kayıp bir neslin ortaya çıkmaması adına, türlü fedakârlıklar göstererek, görev bilinciyle hareket eden tüm eğitim camiasının her bir ferdine bir kez de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki süreç; şimdiye kadar edinilen tecrübelerin ışığında çok daha verimli çalışmaların gerçekleştirildiği bir süreç olacaktır.”

Konuşmasında İzmir’in farklı ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluk alanına giren bazı çözüm bekleyen sorunları da dile getiren Osmanağaoğlu; Beydağ, Kiraz, Kemalpaşa, Aliağa, Menemen ve Dikili’nin bazı mahallelerinde taşımalı eğitim konusunda yaşanan aksaklıkları da dile getirdi.

PKK’nın şehit ettiği ilk öğretmen Neşe Alten’i ve son şehit ettiği öğretmenler Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz’ı da anan Osmanağaoğlu “Biliyor ve inanıyorum ki; kanlarıyla suladıkları ay yıldızlı al bayrağımız ve dalgalandırmak için canlarını verdikleri ilim sancağı çekildiği gönderden hiçbir zaman inmeyecektir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk Gençliği Büyük Kurultayında ifade ettikleri; "Biz gençliğe bakınca x, y, z görmüyoruz, alayını evladımız, kardeşimiz, yılmaz ve yıkılmaz Türk gençliğinin saygın ve sahiplenilmesi gereken bir parçası olarak değerlendiriyoruz." sözleri bu inancımızın temeli, kararlılığımızın göstergesidir.” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.