MHP'li Osmanağaoğlu: Peş keş çekilecek kaynağımız yok!

MHP'li Osmanağaoğlu: Peş keş çekilecek kaynağımız yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü bugünkü programda konuşan MHP'li Osmanağaoğlu, “Ne geri atılacak bir adımımız, ne feda edilecek hakkımız, ne de peş keş çekilecek kaynaklarımız vardır.” İfadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü programda “Elektrik ve doğalgaz ihtiyacı artışı konusunda Çin’in ardından 2. Sırada gelen ülkenin Türkiye olması, ülkemizin bölgesindeki en büyük doğalgaz pazarlarından birisi olmasını da kaçınılmaz kılmıştır.” diye konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu nükleer enerji konusuna da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Nükleer enerji konusunda atılan adımları, yapılan yatırımları, gerçekleştirilen iş birliklerini ziyadesiyle önemsediğimiz bilinmelidir. 12 Mayıs 2010 tarihinde Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralinin inşasına ilişkin antlaşmanın imzalanması,2018 yılının Nisan ayında ilk reaktör için temelin atılarak çalışmaların başlatılması, 2020 yılının Nisan ayında ikinci ünitenin inşaatına başlanması, 2021’in Mart ayında ise üçüncü ünitenin temeli atılmıştır. Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılına nükleer enerji üreten bir ülke olarak girmesini arzu ettiğimiz ve hedeflediğimiz ülkemizin bu minvalde gerçekleştirdiği çalışmaların nihai hedefine ulaşacağına inancımız tamdır.”

1560972295152-imamoglu.jpg

Geçtiğimiz aylarda “Mavi Vatan” yaklaşımını saldırgan ve yayılmacı olarak nitelendiren CHP’li Ünal Çeviköz’ün sözlerine değinen Milletvekili Osmanağaoğlu; “Geride bıraktığımız süreç ülkemiz için birçok tecrübenin kazanıldığı bir zaman dilimi olarak tarihe geçmiştir. Özellikle Mavi Vatan sınırlarımız içinde gerçekleştirilen çalışmalar; dost ve müttefik ülke olarak adlandırılan ülkelerin, Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda gerçek yüzlerini göstermesine vesile olmuştur. Bu süreç kukla siyasetçilerin maskesini düşürmüş, karanlık çehrelerini ifşa etmiştir. “Mavi Vatan” politikamızı “yayılmacı” olarak gören, Türkiye’nin politikalarını “saldırgan” olarak yorumlayan siyaset sahipleri bir bir ortaya dökülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.