MHP'li Şahin, 'Ege’nin Fırat’a borcu var'

MHP'li Şahin, 'Ege’nin Fırat’a borcu var'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 'Ege’nin Fırat’a borcu var' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin; “Ege Üniversitesinde kampüs içine sızmış PKK’lı Militanlar tarafından 2015 yılında şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi yaşatılmak zorundadır. Ege Üniversitesinin sahip çıkamadığı öğrencisine vefa olarak kuracağı Anaokuluna Fırat’ın ismini vermesi gerekiyor. Bu talebimiz de sadece birinci talebimizdir. Ege Kampüsü Fırat diye inlemelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi tarafından açılan bir anket Ülkücüleri hareket geçirdi. Ankette Üniversitenin yeni açacağı Anaokuluna hangi ismin verileceği soruldu. Sorulan isimler arasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun olmaması MHP’lileri harekete geçirdi. Binlerce partili yeni isim önerisi olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını öneri kısmına yazdı.

241472.jpg

Rektörlük Gereğini Yapmalı

Ege Üniversitesinin Anaokulu isim anketi ile ilgili konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin; Şehidimize karşı Ege Üniversitesinin kurumsal zaafı ortadayken ve bugüne kadar da sorumluların kaçtıkları gözümüzün önündeyken tek beklentimiz var o da Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na vefa gösterilmesidir.  Cinayeti işleyenlerin eli kanlı PKK üyesi oldukları da kesinleşmiş durumdadır. Fakat maalesef değişen tüm rektörler bu vefayı gösteremedi, göstermedi! Artık art niyet arıyoruz. Aralarında FETÖ’cülerin olduğu eski yapılar zaten malum. Ama yeni rektörün ve kadrosunun bu ayıbı ortadan kaldırması gerekiyor.” Dedi.

Fırat İsmiyle İnlemeli

“Fırat’ın ismini yaşatmaktan imtina eden rektörlük, kan bedelini kolay ödeyeceğini sanmasın! Kanın bedeli var!” diyerek sözlerini sürdüren İl Başkanı Şahin, “Hak ve vefa önce gelir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi yaşatılmak zorundadır. Ege Üniversitesi üzerine düşeni yapmalıdır. Bu sadece bir anaokuluna isim verilmesi değildir. O kampüs Fırat ismiyle inlemeli her yerde onun ismi okunmalıdır.  Bizim Türk Milliyetçileri olarak dünya ve ahirette iki elimiz de yakalarındadır.  Ege Üniversitesi sahip çıkamadığı öğrencisine vefa olarak kuracağı Anaokuluna ilk etapta Fırat’ın ismini vermesi gerekiyor. Ankette de en fazla oyun yine Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun aldığını biliyoruz. Ege Üniversitesi yönetimi hem kendi prestiji hem de öğrencilerine verdiği değeri düşünürse o anaokuluna Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismini vererek vefasını göstermeye başlamalı devamını da getirmelidir! Milyonlarca Türk Milliyetçisi rektörlükten bunu bekliyor. Her gece yatmadan her sabah da uyandıklarında bu sorumlulukla yaşadıklarının farkına varsınlar! Ege Üniversitesi Fırat’ın okulu olarak anlaşılmalıdır” İfadelerini kullandı.

Her yerde var Ege’de yok

Son olarak tepkisini bir kez daha ortaya koyan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Ege Üniversitesinin bugüne kadar sergilediği duyarsızlığını da anlayabilmiş değiliz. Başka bir yere bağlamıyoruz. Ama PKK Militanları tarafından şehit edilen bir öğrencilerini görmezden gelmeleri, vefa göstermemeleri nasıl açıklanabilir. Türkiye’nin her yeri Fırat’a sahip çıktı. Ölümsüz ismini yaşatmak için Okullar, yurtlar, salonlar, parklar ve gençlik merkezleri kurdu. Fakat Ege Üniversitesi hala sessiz?.. Bu ayıbı düzeltsinler. Şehid Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hakkını bir değil bin defa teslim etsinler. Biz bunun takipçisiyiz. Ülkücü Veysel Şahin olarak söylüyorum. Ülkücülerin hakkını kimseye bırakmam!” açıklamasını yaptı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.