MHP'li vekilden İYİ Parti'lilere "dönün" çağrısı

MHP'li vekilden İYİ Parti'lilere "dönün" çağrısı

Soyer’in aday gösterilmesine sert tepki veren Osmanağaoğlu, MHP’den İYİ Parti’ye geçen ülkücülere de çağrı yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile birlikte MHP İzmir İl Başkanlığı’nda, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in aday gösterilmesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Soyer’i, babası 12 Eylül Askeri Darbe Dönemi Savcısı Nurettin Soyer’in o dönemde ülkücüler ile ilgili aldığı kararlar dolayısıyla eleştiren Osmanağaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi; ülkücüler için tahrik edici bir karara imza atarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’i ilan etmiştir. Tunç Soyer’in adaylığının; özelde ülkücü harekette, genelde ise 12 Eylül faşizmine maruz kalan bütün toplumsal kesimlerde tepki toplama sebebi ise yakın tarih okuması yapabilen herkes için aşikârdır” dedi.

OSMANAĞAOĞLU’NDAN NURETTİN SOYER İLE İLGİLİ SERT ÇIKIŞLAR
Nurettin Soyer’i darbe döneminde aldığı kararlar dolayısıyla eleştiri yağmuruna tutan Osmanağaoğlu, “Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer; 12 Eylül 1980 darbesi sonrası; düzmece belgeler ve hukuksuz yargılamalarla ülkücü hareketi mahkûm ettirmeye çalışan savcı görünümlü bir tetikçidir. Soyer; sırtını yasladığı cuntacılardan aldığı güç ve cesaretle, bugün dahi Türk tarihinde utanç verici bir leke olarak anabileceğimiz MHP ve Ülkücü Kuruluşlar iddianamesini hazırlamış ve bu memleketin vatansever evlatlarına karşı taarruza kalkmıştır. İşkence tezgâhları ve idam sehpaları arasına sıkıştırmaya çalıştığı ülkücü gençliği; hazırladığı iftiraname doğrultusunda ifade vermeye zorlamış, çoğu kez sorgu esnasında yaşanan insanlık dışı muamelelere bizzat nezaret etmiştir. Milliyetçi Hareket’in Başbuğu Alparslan Türkeş başta olmak üzere yüzlerce ülkücünün idamını talep eden Nurettin Soyer; savcı cübbesinin içinde kimliğini kamufle etmek isteyen bir katildir” diye konuştu.

CHP’YE SOYER TEPKİSİ
Soyer’in ülkücü kesimin değerlerine düşmanlık güttüğünü ifade eden Osmanağaoğlu, “MHP ve ülkücü hareket; bugün yine dimdik ayaktadır. Memleketin başında demir yumruğunu savuran 12 Eylül diktatörlerine karşı eğilmeyen bozkurtlar; onların sahte delil imalatçısı ve işkencecisi olarak vazife ifa eden Soyer’e de boyun eğmemişlerdir.Fakat ortada acı bir manzara bütün gerçekliğiyle durmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi; ülkücülüğün temsil ettiği ne kadar değer varsa hepsine hasımlık güttüğünü göstere göstere, Tunç Soyer’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan etmiştir”dedi.

İYİ PARTİ İZMİR’E SOYER GÖNDERMESİ
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Tunç Soyer’in adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren Osmanağaoğlu, “MHP’den kopan bazı isimlerin öncülük ettiği malum partiye giden ama acı hatıraları sebebiyle Nurettin Soyer’in karanlık adını hafızalarından silemeyen bazı eski yol arkadaşlarımız; haklı olarak CHP Genel Merkezi’nin bu tavrına tepki koymuştur. Her ülkücünün ciğerinden yükselen feryadı; İyi Parti İzmir İl Başkanlığı kurdukları ittifakın menfaat dengesine halel gelmemesi için son derece yumuşatarak ve haddinden fazla kibarlaştırarak kamuoyuyla paylaşmıştır. Meselenin tabanlarından gelen ve teşkilatların genelini bağlamayan bazı tepkilerle olduğunu vurgulayarak, topyekûn bir rahatsızlık olmadığını vurgulayan İyi Parti yönetimi; “Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır” cümlesiyle de ülkücülerin davasını bir kez daha Soyer ailesinin şahsi insafına bırakmıştır” diye konuştu.

İYİ PARTİ’Lİ ÜLKÜCÜLERE ÇAĞRI
MHP’den İYİ Parti’ye geçen ülkücülere de çağrı yapan Osmanağaoğlu, “Bu duruş; İzmir’i ideolojik bir saplantıya mecbur, İyi Parti’nin balonuna kanarak farklı noktalara savrulmuş ülkücüleri de katiline mahkûm etmek isteyen bir anlayışın tezahürüdür. Ne İzmir’in ne de ülkücülüğün tarihinde dayatılana boyun eğmek, itaat etmek, rıza gösterip baş eğmek yoktur. İnanıyoruz ki MHP’den kopuş yaşamış bütün yol arkadaşlarımız; karşı karşıya kaldıkları bu incitici muameleye rıza göstermeyecekler ve yeniden üç hilâlin çağrısına kulak vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

Vekil Osmanağaoğlu açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

SORU- CEVAP

ÖZÜR DİLEYECEĞİ YER MHP’DİR!
Soyer’in babasıyla ilgili durum için, “Darbe dönemiydi. Kardeş kanı döküldü, eski yaraları kaşımanın anlamı yok’ açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Osmanağaoğlu, “Biz bunu işkence esnasında öldürülen arkadaşlarımıza nasıl izah edeceğiz. Hiçbir suç isnat edilmeden, hukuk katliamı yapmak isteyen Nurettin Soyer ve benzer arkadaşları darbeyle yapmak istemiştir. Biz burada tarafımız bizim camiamız aracılığıyla Türk milletinden özür dilemeli. Biz bu konuda tarafız ve özür dileyeceği yer MHP’dir” dedi.

AĞABEYİM TÜM DAVALARDAN BERAAT ETMİŞTİR!
Osmanağaoğlu, 24 Haziran seçimleri sürecinde milletvekili adayı olduğu sırada ağabeyi Ünal Osmanağaoğlu’nun geçmişte karıştığı olayların örnek gösterilerek eleştirilmesinin sorulması ve Soyer’in durumuyla benzerlik taşıdığının öne sürülmesi sonrasında, “Milletvekili adayı olduğumda karşılaştığım durumla aynı değildir. Rahmetli ağabeyim tüm davalarından beraat etmiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.