MHP'nin "Konak'ın ismi değişsin" önerisine Başkan Batur'dan yanıt geldi!

MHP'nin "Konak'ın ismi değişsin" önerisine Başkan Batur'dan yanıt geldi!

Batur, 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde katıldığı Hasan Tahsin'i anma törenlerinde, MHP'li yöneticileri bir kez bile görmediğini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, MHP'den gelen "Konak'ın adı Hasan Tahsin olsun" önerisine çarpıcı bir yanıt verdi.

Bu tür önerilerin belediye meclislerinde, belediye birimlerine ve vatandaşa sorarak yapılması gereken öneriler olduğunu belirten Başkan Batur, Hasan Tahsin'in İzmir'in ve kurtuluşun simge ismi olduğunu vurguladı. Batur, her 15 Mayıs'ta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi'nin yakınındaki Konak Meydanı'nda, Hasan Tahsin heykelinin başında anma tetkinliklerine katıldığını, 20 yıllık belediye başkanlığı süresince en fazla bir ya da iki kez törenlere katılamadığını anlattı, "Ama bu süreçte MHP'li yöneticileri bu törenlerde ben hiç görmedim" dedi.

Kurtuluş meşalemizin en önemli isimlerinden Hasan Tahsin'in, o kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan, yürekli bir gazeteci ve simge bir isim olduğunun altını çizen Batur, açıklamasında şunları söyledi: 

"Her yıl anma etkinliklerinde tüm İzmir protokolü, belediye başkanları, gazeteciler olarak buluşuruz ve o günü Hasan Tahsin ile yaşarız. Bu yıl da 100. yıl nedeniyle önemli çalışmalar yapılıyor. Büyükşehir, Gazeteciler Cemiyeti, Mülkiyeliler Birliği, 15 Mayıs'ta 100. yıl anısına çok daha görkemli bir program hazırlıyor. Anma etkinlikleri yürüyüşle taçlandırılacak, ayrıca paneller ve başka etkinlikler yapılacak. Ben 15 yıldır MHP'li yöneticileri bu anma törenlerinde hiç görmedim. Anma etkinliklerinde, onu yaşadığımız, yaşatmaya çalıştığımız Hasan Tahsin'i  en iyi şekilde anarız. Böyle bir etkinlikte ben MHP'li yöneticileri ve başkanlarını şimdiye dek hiç görmedim. Hasan Tahsin'e her Türk vatandaşı, her İzmirli gibi sahip çıkmaları normaldir. Bunu yürekten ve bütün samimeyetiyle yapmaları önemli.

Bugüne kadar anma programlarına öncülük eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yerel yöneticiler, vatanseverliğine, cumhuriyete ve özellikle kentin kurtuluşu noktasında canını ortaya koyan bir anlayışı sergileyen Hasan Tahsin'e sahip çıktı ve sahip çıkmaya devam ediyoruz. Onu yaşatmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.