MHP'nin Olağanüstü Kongre Gerginliği: Polis Otelin Etrafını Sardı

MHP'nin Olağanüstü Kongre Gerginliği: Polis Otelin Etrafını Sardı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kurultay gerginli devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongresinde gerginlikler bitmek bilmedi. MHP'nin muhalif isimleri kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Oteli'nin etrafını sararak, demir barikatlarla yolu kapattı, geçişlere izin vermedi.

MHP kurultayından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. MHP'li muhalifler kurultayın yapılması planlanan otelin yakınlarında toplandı. Polis oteli çevirdi. Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın Oğan'ın ofisinde bir araya geldi. Son değerlendirmenin ardından muhalif adaylar konvoyla Büyük Anadolu Oteli önüne geldi.4 aday ortak bildiri yayımladı. İşte MHP kurultayında yaşanan son dakika haberleri..

Son Dakika Haberleri: MHP'de kurultay krizi tırmanıyor. Olağanüstü kurultay için Ankara'ya gelen delegeler, ve partililer sabah saatlerinden itibaren otele yakın bir alanda toplanmaya başladı.Kurultayın yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Ankara Valiliği'nin talimatı üzerine polis, Büyük Anadolu Oteli'ne çıkan yolları barikatlarla kapattı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, 3 TOMA da çıkabilecek olaylara karşı hazır bekletiliyor. Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın Oğan'ın ofisinde bir araya geldi. Son değerlendirmenin ardından muhalif adaylar konvoyla Büyük Anadolu Oteli önüne gelip delgelerle buluştu. MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. Ortak bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" ifadesine yer verildi. Bildiri sonrası bekleyiş sürüyor. Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan "Burdan artık ayrılmak gerekiyor. Yargıtay kararını bekleyeceğiz" dedi.

[caption id="attachment_8820" align="alignnone" width="296"]MHP Meral Akşener barikat önünde poz vererek Facebook'ta paylaştı: Hukuksuz olarak kongremiz engelleniyor.[/caption]

Muhalif kanatta kongre çatlağı!

"ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ASKERLERİYİZ"

Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde beklemeye başladı. Bölgede zaman zaman polisle gerginlik yaşanıyor. Partililer Alparslan "Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atıyor. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı otel etrafında toplanan grup Genel Merkez aleyhine sloganlar attı, "Bahçeli istifa" pankartları açtı.

ADAYLAR BARİKATIN ÖNÜNE GELDİ

Sinan Oğan'ın ofisinde toplanan adaylar, yola çıktı. Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da kurultayın yapılması planlanan otelin önüne geldi. Delgelerle bir araya geldiler. Polis barikatları nedeniyle kurultayın yapılması planlanan otele giremedi.

MHP yönetiminden kurultayla ilgili ilk açıklama

ORTAK BİLDİRİYİ YUSUF HALAÇOĞLU OKUDU

MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okunan bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" denildi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen çağrı heyetinin davetiyle MHP Olağanüstü Büyük Kongresini gerçekleştirmek üzere bugün toplanıldığı ifade edilen bildiride, şu görüşlere yer verildi: "Ancak tanık olduğumuz üzere MHP Genel Merkez yönetiminin talebiyle AKP hükümetinin yönetimi altındaki kolluk kuvvetleri bizlerin kongre salonuna girmemizi ve kongremizi icra etmemizi cebren engellemektedir. Dün ülkücü iradeye mahkeme kapılarını gösterenler, 'yargı kararlarına saygılıyız' diyenler, bugün hem MHP delegelerinin olağanüstü genel kurul isteğinin meşru ve hukuka uygunluğunu tescil eden Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararını hem de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin etik ve hukuk dışı kararının icra edilmesini iptal eden Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını kolluk gücüyle engellemektedirler. Bugün Türk demokrasisi ve hukuk devletinin temelleri sarsılmıştır. 150 yıllık zorlu mücadelelerle elde ettiğimiz tüm hukuk kazanımlarımız iktidarın siyasi ve fiili müdahalesi ile bertaraf edilmiştir."

Meral Akşener: Yazlı emri görmeden ayrılmayacağız

ANAYASA HUKUK DÜZENİ..

"Hukukun üstünlüğünün çiğnendiği, adalet duygusunun yaralandığı, toplum vicdanının kanatıldığı" öne sürülen bildiriye, şöyle devam edildi:"Hukuk siyasallaşmıştır. Siyaset hukuka galebe çalmış, yürütme yanı hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. En temel evrensel hukuk ilkeleri dahi paçavra edilmiştir. Ülkücü iradeye mahkeme kapılarını göstererek, siyasal meşruiyetini tartışılır hale getiren MHP Genel Merkez Yönetimi AKP hükümetinin baskı ve tehditleriyle mahkeme kararlarının uygulanmasını önleyerek hukuki meşruiyetini de yitirmiştir."

Bildiride, MHP Genel Merkez yönetiminin, ülkücü gönüllerde kaybettiği güven ve saygıyı şimdi polis barikatlarında aradığı öne sürülerek, şunlar kaydedildi: "Balgat'ta kaybettiğini, Söğütözü'nden sormaktadır. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. MHP'de yaşanacak bir değişim AKP iktidarının kabusu haline gelmiştir. Bu yüzden MHP Genel Kurulu bir iç mesele olmaktan çıkmıştır. Türkiye'nin ve AKP iktidarının mukadderatı MHP Kongresinde ülkücü delegelerin hür vicdanıyla belirlenecektir. AKP iktidarı 22 Mayıs'ta yapacağı kongrede parti içi muhalefeti MHP sopasıyla terbiye etmeye çalışmaktadır. AKP'nin delikleri MHP yamasıyla kapatılmak istenmektedir. Kendi tabanının güven kaybına uğramış bir MHP Genel Merkezi iktidara payanda yapılarak Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi hayata geçirilmek istenmektedir. Bu yüzden AKP'nin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı, kirli ellerini MHP'nin üzerinden çekmelidir. Hiç kimse boşa heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. MHP, ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin tek ve biricik siyasi kurumudur. Bütün bu hukuk, ahlak ve demokrasi dışı müdahalelere rağmen partimize sahip çıkacağız. Mahremimize uzanan elleri kıracağız. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Unutulmamalıdır ki, birlik ve beraberliğimizi koruyarak olağanüstü genel kurulumuzu bir toy ve şenlik ikliminde yapacağız ve iktidar yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyeceğiz."

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

MHP'de genel başkan adayları 'İrademizi ortaya koyacağız. Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz" mesajı verdiği ve 4 başkan adayının toplantısından Yargıtay kararının beklenmesi yönünde görüş çıktığı belirtiliyor. Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan katıldığı bir televizyon yayınında kurultay için gelen delge sayısının 800 imzayı geçtiğini söyledi. Delegelerin önüne Çin seddi çekildiğini belirten Oğan, kalabalığın artık dağılması ve Yargıtay kararının beklenmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreç Yargıtay kararına göre şekillenecek. Biz haklı ve güçlüyoz. korkunun ecele faydası yok" dedi.

ÇAĞRI TÜRKEŞ DE YER ALDI

MHP'li Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ sabah saatlerinde bir araya geldikleri Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinden, kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'ne aynı araçla geçti. MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de aynı araçla geldi.

HAVALİMANI YOLU KİLİTLENDİ

Adayların konvoyu nedeniyle, Esenboğa Havaalanı'na gidiş yönünde trafik akışı durdu. Havaalanı'na ulaşmak isteyen vatandaşların, trafiğin kilitlendiği noktadan valizleriyle birlikte havaalanına doğru yürüdükleri gözlendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 'MHP kongresiyle ilgili iddialar iftiradır'

HAZİRUN DEFTERİ OLUŞTURULUYOR

Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği anonsu yapıldı. Bir "hazırun" çetveli de hazır tutuluyor, delegelerden buraya geldiklerine dair imza alınıyor.Delegelerin salt çoğunlu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Olağanüstü kurultayın düzenlenebilmesi için toplam delegelerin yarısının bir fazlasının imza vermesi yeterlidi. Muhalif adaylar da bu sayıya ulaşıldığını göstermek istiyor.MHP'li muhalifler 543 imzayla olağanüstü kurultay talebinde bulunmuştu. Genel Başkan adayı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde "İmza vermeye delegeler de bizimle birlikte" ifadelerini kullanmıştı. 950 delegenin hazurun cetveline imza attığı öne sürülüyor.

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİTTİ

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü. Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

MHP’de 1 Kasım seçimi sonrasında genel merkez ile muhalifler arasında başlayan olağanüstü kurultay mücadelesinde en kritik aşamaya gelindi. Çağrı heyetinin 15 Mayıs olarak belirlediği olağanüstü kongre için Ankara Valiliği’nin mahkeme kararlarına atıfla “Yapılamaz” açıklaması, tartışmaları bitirmedi. Gerilim dün son dakikaya kadar sürdü. Önceki gece kurultay için Yargıtay’ı bekleme kararı alan muhalifler, dün ortak bir açıklama ile kurultayın yapılmasının planlandığı Büyük Anadolu Oteli’ni kastederek, “O adreste olacağız” dedi. Açıklama, genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın imzalarıyla yapıldı. Oğan, Özdağ ve Aydın, dün ayrıca bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 3 adayın toplantısına Meral Akşener de telefonla katıldı.

MHP'de muhalifler kararlı: Yarın o adreste olacağız

ORTAK AÇIKLAMAYLA DUYURULMUŞTU

MHP'de dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını "Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadeleriyle duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.