MHP'nin Olağanüstü Kurultay Davası Bugün Görülecek

MHP'nin Olağanüstü Kurultay Davası Bugün Görülecek

MHP'de olağanüstü kurultay için dava açan Bahçeli muhaliflerinin mahkemesi bugün 14.30'da görülecek. Mahkeme sonucuna göre olağanüstü kurultay olup olmayacağı belli olacak.

Son genel seçimlerin ardından sesleri yükselen Bahçeli muhaliflerin Olağanüstü Kurultay için açtıkları dava bugün gerçekleştirilecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve muhalifleri bugün Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesinden çıkacak kararı bekleyecek.

Davanın ilk celsesinde karar çıkabilme ihtimali bulunurken, 543 büyük kongre delegesinin noter aracılığıyla Olağanüstü Kurultay gerçekleştirilmesi ve tüzük değişikliği yapılmasının istediği belirtmişti. Duruşma bugün 14.30'da gerçekleşecek.

Bahçeli talebin kabul görmeyeceğini beyan etti

Bugüne kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararını almayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, farklı zamanlarda yaptığı açıklamalarda talebin kabul görmeyeceğini beyan etti.  MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da, imzaların MHP nezdinde geçerliliği olmadığını ifade ederek, müracaatta bulunan isimlerin mahkeme yolu izleyeceğini düşündüğünü söylemişti.

MHP'de kimler başkanlığa aday

Bugün görülecek davanın olumlu sonuçlanmasının ardından aday sayısının artması beklenen MHP'de şu an için Devlet Bahçeli'ye doğrudan meydan okuyarak adaylığını açıklayan, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın isimleri geçiyor.

Geçtiğimiz aylarda MHP'nin bir çok il başkanı art arda açıklama yaparak Bahçeli'ye kazan kaldırmış, Olağanüstü kurultay istemişti. O il başkanları ise şu şekilde;

Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli

Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk

Kilis İl Başkanı Arif Amoca

Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses

Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner

Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat

Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç

Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem

Samsun İl Başkanı Ömer Süslü

Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan

Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan

Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol

Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı

Uşak İl Başkanı Ali Kurt

Çorum İl Başkanı Bekir Çetin

Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.