Mikrop Hikmet, Suat Akbal'ı ziyaret etti!

Mikrop Hikmet, Suat Akbal'ı ziyaret etti!

Daha önce Medya Ege olarak haberini yaptığımız İzmir'in Torbalı ilçesindeki kurşun fabrikasının yarım bıktığı Suat Akbal'ı ünlü sanatçı Mikrop Hikmet ziyaret etti.

Medya Ege- Torbalı'nın Özbey Mahallesi’nde yaşayan 37 yaşındaki Suat Akbal’ın hayatı 2014 yılında çalışmaya başladığı kurşun fabrikasından sonra altüst oldu. Suat Akbal eklem yerlerine yerleşen kurşun yüzünden yürüyemez hale gelmişti. Suat Akbal ve ailesinin çektiği zorlukları önceden haber yapmıştık. 

41c2dea7-4625-476e-8f4c-06c62dfccd39.jpg

Mahkeme süreci devam eden Suat Akbal'a İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet ziyarette bulundu. Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Mikrop Hikmet, "Yine koyundum yollara... İstikamet Torbalı'nın Özbey köyü... Her şeye rağmen onlar aile olmayı kenetlenmeyi seçmiş. Vardım köye, vardık eve... Kapıyı çaldım. Bir süre sonra koltuğunum altındaki değnekleri ile evin babası açtı kapıyı. Ben ve Aynur Şahin Karacan içeri geçtik. Evin annesi ve çocukları yoktu dışarıdalarmış. Baba Suat kendisini arayarak bizim geldiğimizi söyledi. Anne Nurgül ve çocukları geldi. Özlemişiz birbirimizi kucaklaştık... Baba Suat her geldiğimde sakallı karşılardı bizi lakin bu defa traş olmuş. Sıhhatler olsun dediğimde gülümseyerek, ''Traş oldum hanıma güzel bir sürpriz yapayım ona moral olsun istedim'' dedi. Anne Nurgül ve çocuklar ile sobalı evimizde hem kahvemizi içtik hemde dertleştik... Suat'ın eklem yerlerine kurşun yerleşmiş insafsız fabrika sahibi ve yetkilileri adama sahip çıkmamış öylece yüz üstü bırakmışlar. Onlar her şeye inat yaşam mücadelesi veriyor... Bize düşen görev bu güzel ailenin yanında olmak ve feryatlarını duyurmak. Aslında anlatılacak çok şey var şimdilik bununla yetinelim... Danimarka'dan bir bey biraz nakit yardımı gönderdi kendisine verdik.. Teosoptik'e desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim... Etrafımda sözde değil özde iyilik peşinde koşan insanlar olduğu sürece biz iyilik yapmaya devam edeceğiz. Allah razı olsun" dedi.

171ea5ca-9760-4134-8d88-e2bf7dd9d17e.jpg88f91efc-7f7d-4792-8586-0441eb57e9b3.jpg49493cb3-3b6b-4c3e-837b-e0c45034607e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.