Milletvekili Çankırı 15 Temmuz gecesini anlattı

Milletvekili Çankırı 15 Temmuz gecesini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 15 Temmuz gecesine ilişkin anılarını anlattı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, milyonlarca insanın sokağa dökülerek demokrasiye sahip çıkmak için direndiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçtiğini ama ne direniş öyküsünün ne de şehitlerin acısının hafızalardan silinmediğini söyledi. Devlet millet el ele vererek dünyaya demokrasi dersi verildiğini açıklayan Çankırı hain gecede yaşadıklarını anlattı.

unnamed-3.jpg

Darbecilerin Türkiye Büyük Millet Meclisini hedef aldığını duyar duymaz milli iradenin tecilli ettiği adrese yani meclise koştuğunu söyleyen Çankırı; “Sayın Cumhurbaşkanımızın soğukkanlılığı ile oluşturulan kriz masasında bilgi akışı sağlandı. Biz o gece korkmanın ne demek olduğunu rafa kaldırdık. Gazi meclisimizi bir an olsun terk etmedik. Birileri gibi ayaklarımızı uzatıp yaşananları televizyondan izlemedik. Bizzat meclisimize yani milli iradenin adresine ve kendisine sahip çıkmak için bir an olsun tereddütte bile düşmedik” dedi.

unnamed-2.jpg

HAİNLERE İSTİKLAL MARŞI’NI İŞARET ETTİ

Aziz Türk Milletinin gücünün tankla, silahla ölçülemeyeceğini İstiklal Marşı dizeleriyle hatırlatan Çankırı şöyle konuştu: “Merhum Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, ‘yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım’ Türk milleti o gece sınırlarını aşmıştır. Herkes tek yürek olmuştur. Bu yüzdendir ki terk Türkiye vardır. Türkiye’yi hangi örgütten olursa olsun hainlerin eline bırakmadık, bırakmayacağız. Bu yüzden bizler 15 Temmuz’u unutmadık. O gece geri dönmek için bilet alanlar kaçmak için plan yapanlar hüviyetlerini kaybetmiş zihinlerdir. Türkiye’de milli şuur bilinci olmayan zihinlere ihtiyaç yoktur. Tarihin her sayfasında nice zorluklarla mücadele eden ülkemiz, yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla; dinine, vatanına, milletine, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıkmış, 15 Temmuz hain işgal girişimini Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle, milletçe tek yürek olarak tarihe altın harflerle kazınacak bir kahramanlık destanı ile bertaraf etmiştir.”

unnamed-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.