Milletvekili Kaya'dan festival yasaklarına tepki

Milletvekili Kaya'dan festival yasaklarına tepki

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, son günlerde iptal edilen festivallere ilişkin bir açıklama yaparak, tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Son günlerde valilik ve kaymakamlarca Milyon Fest Fethiye, Anadolu Fest, Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Kazdağı Ekoloji Festivali birçok festival iptal edildi.

Konuya ilişkin olarak DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Türkiye'nin geçmişte birçok kültürü hoşgörüyle barındırdığını hatırlatan Milletvekili Kaya, son yıllarda yasakçı anlayışın şiddetini arttırarak, kültür ve sanat alanında etkisini hız kesmeden sürdürdüğünü dile getirdi.

izmir-milletvekili-seda-kaya-osen-kimdir-seda-kaya-osen-1.webp

Festival iptal etmenin normalleştirilmesini eleştiren Milletvekili Kaya şunları aktardı; "Kültür ve sanatın nasıl olması gerektiğini tanımlayarak sınırlar çizen, bu sınırlar aşıldığında ise cezalandırıcı bir yöntem izleyen yönetim anlayışı bir yandan da sanatçılarımızı hedef göstererek onları toplumsal lince maruz bırakmaktadır. Özgürlüklere yönelik yapılan bu hak ihlalleri, demokratik kültürümüzü ve kültürel birikimimizi gün be gün aşındırmaktadır. Sanatta ve kültürde oluşturulmaya çalışılan tektipleştirme, hoşgörüyle örülmüş kültürel birikimimizi maalesef ki yasakçı ve dayatmacı bir zihniyet altında ezmektedir. Sanatın birleştirici ve geliştirici gücünden ilham alarak tanımlayan değil tanıyan bir anlayışla herkes için eşit ve erişilebilir bir kültür sanat ortamı için yasakçı zihniyete ve sansür politikalarına göz yummayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.