Milletvekili Yücel'den MYK sonrası açıklama

Milletvekili Yücel'den MYK sonrası açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özgür Özel’in başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İlk MYK toplantısında görüşülen konular hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yücel, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in sunumuyla başladık. Elbette ki ülke gündemine dair değerlendirmelerimiz oldu. Bunun yanında, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak partimizin izleyeceği yol ve yöntemleri de konuştuk” ifadeleri kullandı.

rdghfb.jpg

Seçilen Gölge Kabine’nin ve idari işlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının görev dağılımını açıklayan Yücel, “Merkez Yönetim Kurulumuz, idari işlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile ‘Gölge Kabine’ dediğimiz, mevcut hükümet sistemine karşılık gelen Genel Başkan yardımcılarından oluşuyor. Bu kısmı biraz açacak olursak; idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılarımız ağırlık olarak parti yönetimiyle, ‘Gölge Kabine’ dediğimiz yapı ise, dünyada sol-sosyal demokrat partilerde olduğu gibi ilgili bakanlıkları takip eden, denetleyen, gerektiği takdirde yapıcı muhalefet yapan, siyaset üreten bir yapı” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in devam eden saldırılarına da değinen Deniz Yücel, “Ortadoğu’da, yanı başımızda bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in Gazze saldırılarında ölü sayısı 11 bini aştı. Binlerce çocuk can verdi. Hastaneler, ambulanslar, mülteci kampları hedef alınıyor. Evler vuruluyor, siviller hayatını kaybediyor. Bu saldırıların durdurulması için tavır almak herkesin insanlık görevidir. Ancak bu saldırıların HAMAS’ın bir gece sivillere yönelik yaptığı saldırılarla başladığını da unutmamak gerekir. Diğer yandan Batı dünyası sivil ölümlerini görmezden gelmekte ve sadece İsrail’in tek taraflı söylemlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.