Milli Mücadelenin 100. Yılında Kahramanmaraş Trakya da Kutlandı.

Milli Mücadelenin 100. Yılında Kahramanmaraş Trakya da Kutlandı.

Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Kahramanmaraş Trakya Etkinlikleri düzenlendi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Tekirdağ-Edirne-Kırklareli illerini kapsayan, Tekirdağ Vali Yardımcımız Ahmet NARİNOĞLU önderliğinde bir araya gelen Kahramanmaraşlılar Komitesi’nin organizesi ile “Milli Mücadele’nin 100. Yılında Kahramanmaraş” etkinliği düzenlendi.

Programa Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN eşleri ile katıldı.

Kahramanmaraş Basının Marmara Bölge temsilcisi gazeteci Eyüp Kadir Kılcı’nın yakından takip ettiği programa Tekirdağ Adalet Komisyon Başkanı Naci ERGİN,  Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet KARABULUT,  Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet ERDUĞAN, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman KILIÇ,   Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin UZUNLAR ve Belediye Başkan Yardımcıları, Tekirdağ İl ve İlçe Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, İstanbul Kahramanmaraşlılar Federasyonu Başkanı Uğur YİNANÇ ile İstanbul’da bulunan Kahramanmaraş İlçeleri Dernek Başkanları ve Heyeti, Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Temsilcileri, Tekirdağ Yerel Basın Temsilcileri, Tekirdağ gençliği ve Trakya’da bulunan çok sayıda hemşehrimiz katıldı.Tekirdağ Valisi, Protokol ve katılımcıların eşliğinde sergi salonunda “Milli Mücadele’de Maraş” konulu sergi Dr. Fatih KÖSE’nin sunumu ile gezildi. Daha sonra Fuaye alanında, katılımcı misafirlere Kahramanmaraş’a ait yöresel ikramların verildi. Kahramanmaraşlı sponsorların desteği ile ikram edilen Dondurma ve Çiğköfte beğenildi.Programın sunuculuğu Öğretmen Gülay CANER tarafından yaptı. Anma Programının salon kısmı ise Saygı Duruşu ve istiklal Marşı sonrası Kur’an Tilaveti ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine dair Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet NARİNOĞLU Komite adına açılış konuşması yaptı. NARİNOĞLU konuşmasında “Maraş mücadelesi bize neyi anlatır? Maraş tarihte kendi kendini kurtaran ilk ve tek şehirdir.  Maraş direnişi 7’den 70’e halk tarafından yapılmıştır. Düşmanın Anadolu’da tutunamayacağını bizlere Maraş göstermiştir. Maraş işgal altında diğer şehirlere örnek olmuştur. Maraş’ın kurtuluşunun 100. Yılında tarih yeniden yazılmaktadır. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu yıl kurtuluşun 100. Yılı ilan edilmiştir. Bu çerçevede ülke genelinde de kutlamalar yapılmaktadır” ifadelerinde bulundu. Açış konuşmasından sonra programda emeği geçenlere 100.Yıl anısına Kahramanmaraş’ın simgelerinden biri olan  “Oyma Sandık” takdim edildi

Kahramanmaraşlılar Komitesi adına Vali Yardımcısı Ahmet NARİNOĞLU Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a, Dr. Ökkeş NARİNÇ Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e, Yaşar Culfa Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin UZUNLAR’a hediyelerini takdim etti.

Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanlarının (Dr. Fatih KÖSE ve Dr. Ökkeş NARİNÇ)  sunumuyla  “İstiklalden İstikbale 12 Şubat Destanı”  konulu Panel gerçekleştirilmiştir. Panel’de Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu’nun simgelerinden biri olan Abdal HALİL Ağa’yı temsilen Kahramanmaraş’tan gelen davul zurna ekibi bir gösterin gerçekleştirmiştir.  Panel sonrasında Tekirdağ Ortaöğretim öğrencileri tarafından şiirler okunmuş ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Elemanlarının oluşturduğu Türk Müziği Topluluğu tarafından gösteri sundu.

Programın sunuculuğu Öğretmen Gülay CANER yaparken gecede birde türkü okudu. Güçlü sesiyle alkışlandı. Program Toplu Fotoğraf çekimi ile son bulurken tertip Komitesi tarafından programın gerçekleşmesinde emek veren ve katkı sağlayan; başta kutlama komitesine, 100. Yılda Trakya etkinliğini destekleyen Süleymanpaşa Belediyesine, İl Kültür Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Turizm ve Otelcilik Uygulama Lisesi Müdür ve Öğretmenlerine, Ünyeliler Gıda Yönetim Grubu Başkanı Nurettin Yemiş ve ekibine, Atılgan Metal Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Atılgan’a Teşekkür Edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum