Milli yıldız Borussia Dortmund'a transfer oldu

Milli yıldız Borussia Dortmund'a transfer oldu

12 Milyon Euro'ya ara transfer döneminde Borussia Dortmund'a imza atacağı öğrenildi.

Almanya Bundesliga’da Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak, Borussia Dortmund’a gitmeye hazırlanıyor. Bild dergisinin haberine göre milli futbolcunun transferi 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında tamamlanmıyor.

Gökhan Töre ile yaşadığı sıkıntılar sonrası uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giymeye başlayan Ömer Toprak, ara transfer döneminde Borussia Dortmund’a imza atıyor. Savunmasını güçlendirmeyi planlayan Borussia Dortmund, milli takımdaki kötü performansına rağmen tecrübeli savunmacıya ilgisinden vazgeçmiyor. Ömer Toprak’a yıllık 6.25 milyon Euro öneren Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen’e de 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transferi bitirmeyi hedefliyor.

Bayer Leverkusen savunmasının bel kemiği olan Ömer Toprak için daha önce de girişimde bulunan Borussia Dortmund’un 20 milyon Euro’luk teklifi kabul edilmemişti. Ancak ısrarından vazgeçmeyen Borussia Dortmund, Ömer Toprak’ın sözleşmesinde yer alan 12 milyon Euro’yu ödeyerek transferi bitirme kararı aldı.

Türkiye’nin Dünya Kupası Elemeleri’nde Ukrayna ve İzlanda ile oynadığı maçlarda sergilediği performans ile eleştirilen Ömer Toprak, buna rağmen Bundesliga’nın en önemli savunmacıları arasında gösteriliyor. Ukrayna maçında yaptırdığı penaltı ve İzlanda maçında kendi kalesine attığı gol, Ömer Toprak’ın Almanya’daki ünün bitirmeye yetmemiş gibi görünüyor.

Yapılan görüşmelerde milli futbolcu ile anlaşma sağlayan Borussia Dortmund’un, Ömer Toprak ile ön protokol imzalayacağı, devre arasında da transferi tamamlayacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.