Milliler Türk Bayrağını Rio'da Dalgalandırmak İstiyor

Milliler Türk Bayrağını Rio'da Dalgalandırmak İstiyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım Türk Bayrağını Rio'da dalgalandırmak istediklerini söyledi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım, takımın aday kadrosunun duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada, "Türk bayrağını Rio’da dalgalandırmak istiyoruz." dedi.

Milli Takım Genel Menajeri Haluk Yıldırım, tüm yaz için antrenman ve maç programlarının belli olduğunun altını çizerken, olimpiyat mücadelesi vermek konusunda inançlı olduklarını da belirtti.  için Yıldırım, Ersan İlyasova ve Furkan Aldemir’in kadroda bulunmayışının nedenlerini de ifade ederken, iki eksik oyuncu dışında tüm takımın beraber olacağını dile getirdi.

“MARATON PAZARTESİ GÜNÜ ANTALYA’DA BAŞLIYOR”

20 kişilik bir kadro açıkladıklarını belirten Haluk Yıldırım, “Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde final mücadelesi veren takımlarda oynayan sporcularımız final serisinin durumuna göre ilk fırsatta bizimle beraber olacaklar.” diyerek, şöyle devam etti:

“Onların katılımından önce ise programımız 6 Haziran Pazartesi günü Antalya’da yapılacak beş günlük kampın ilk antrenmanı ile başlayacak. Antalya’da 13 kişi olacağız. Orası bizim için önemli bir kamp olacak ve öbür hafta da İtalya’da İtalya Milli Takımı ile de hazırlık maçı yapacağımız bir turnuva oynayacağız. O turnuvada üç tane hazırlık maçımız var. Sayımız eksik olmasına rağmen bizim için önemli ve yararlı bir süreç olacak. Zaten tam takım olarak çalışmalar yapmak adına fazla bir zamanımız da yok. Kısıtlı bir vakitte Olimpiyat Elemeleri müsabakalarına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Şu anda A Milli Erkek Basketbol Takımımızın tüm yaz için antrenman ve maç programı belli. Pazartesi günü maratona başlayacağız.”

Ersan İlyasova ve Furkan Aldemir’le beraber olamayacaklarını da belirten Haluk Yıldırım, “Ersan İlyasova, Orlando Magic kulübü ile yaşadığı bir takım problemlerden dolayı aramızda olamayacak. Kendisi ile sezon içinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde olimpiyat elemelerinde forma giymeyi ne kadar çok istediğini bize ifade etti, ancak son dönemde ortaya çıkan sıkıntılardan ötürü affını istedi.

Umuyorum ki o da en kısa sürede yaşadığı sorunları çözer. Aramızda olamayacak diğer bir isim de Furkan Aldemir. O da sezon içinde kasığı ile ilgili ciddi problemler yaşadı ve neredeyse bütün sezonu iğneyle oynadığını belirtti. Bize ağrılarının devam ettiğini söyleyen Furkan zaten ameliyat da oldu. Ameliyatın ardından da dört – altı hafta dinlenmesinin gerektiğini belirten raporu elimize ulaştı, onunla da bu sebepten beraber olamıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Haluk Yıldırım, milli takım forması taşımanın en büyük gurur olduğuna vurgu yaparak, “Milli takım formasını taşıyacak 20 oyuncumuz geçirdikleri yoğun lig sezonunun ardından tatil yapmadan özveri ile çalışmaya başlayacaklar. Milli takım forması taşımak en büyük gururdur ve sporcularımız da milli görevlerini yerine getirmek adına yorgunluk gözetmeden her türlü fedakârlığı yapıyorlar.” derken, hedefin olimpiyat mücadelesi vermek olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Olimpiyatlarda bulunmak istiyoruz. Türk basketbolu ve Türk sporu için bunun çok önemli olduğunun farkındayız. Milli Takımımız adına bütün oyuncuların, antrenörlerin, yöneticilerin şu anda tek hedefi Olimpiyat Köyü’ne gitmek. Kendimize güveniyoruz. En hazır şekilde eleme maçlarımızı oynayacağız. Grubumuzda altı takım var ve onların arasından sadece bir tane takım başarı sağlayacak. Bizim için çok önemli bir turnuva oynayacağız. Hedefimiz, Türk bayrağını Rio’da dalgalandırmak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.