MIT Ekonomi Profesörü Acemoğlu: Türkiye Krize Her Zaman Açık

MIT Ekonomi Profesörü Acemoğlu: Türkiye Krize Her Zaman Açık

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu katıldığı CEO Club toplantısında hem dünya ekonomisi hem de Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) Ekonomi Profesörü olarak görev alan Daron Acemoğlu katıldığı Capital Dergisi tarafından düzenlenen CEO Club Toplantısı'nda küresel ekonominin yanı sıra Türkiye ekonomisinden de bahsetti.

MIT Profesörü, Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüme göstermesinin devamlılık göstereceğine emin olmadığını söyleyerek belirsizliğin çok yüksek olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ekonomik büyüme niteliğinin sürekli değişiklik gösterdiğini söyleyen Acemoğlu, bu nedenden dolayı ülkenin krize her zaman açık olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de iş insanı olmanın tehlikeli olduğunu ifade eden MIT Ekonomi Profesörü, iş insanlarının devletten ne kadar uzak dururlarsa o kadar iyi olacaklarını söyledi. Türkiye'nin kalkınma politikaları hakkında da değerlendirmede bulunan Daron Acemoğlu, Türkiye'nin geleceğinin sivil toplum kuruluşlarından geçtiğini söyledi.

"ABD'deki en yaratıcı şirketlerin CEO'lari 30-40 yaşında."

Acemoğlu Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaratıcı şirketlerin başında olan CEO'ların 30-40 yaş grubunda olduğunu söyleyerek, üretkenliği en çok arttıran şirketleri gençlerin yönettiği vurgusunu yaptı. Profesör ayrıca Türkiye'nin bazı temel konularda Güney Kore'yi örnek alması tavsiyesini verdi.

Barış yerine dünyanın her tarafında karmaşa olduğunu söyledi

Akademisyen Acemoğlu, önümüzdeki dönemlerde Avrupa'da büyük ekonomik çalkantılar çıkabileceğini söyleyerek, hala kriz içerisinde olduklarını işaret etti. Çin Ekonomisinin tıkandığını ifade eden profesör, Amerikan ekonomisinin en sağlıklı ekonomi olduğunu söyleyerek, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin Çin'i model almasının yanlış olduğunu ifade etti.  Acemoğlu ayrıca ABD ve Avrupa'daki krizin sömürücü ve kapsayıcı sistemlerin bir araya gelmesinden kaynaklandığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.